Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εμπόριο ψεύτικων ελπίδων καταλογίζει σε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ ο Δ.Κουτσούμπας

Εμπόριο ψεύτικων ελπίδων καταλογίζει σε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ ο Δ.Κουτσούμπας

Για «εμπόριο ψεύτικων ελπίδων, φόβου και κάλπικων διλημμάτων» κατηγόρησε τη συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στη συνέντευξη Τύπου κατά την επίσκεψή του στην 78η ΔΕΘ.

Για «εμπόριο ψεύτικων ελπίδων, φόβου και κάλπικων διλημμάτων» κατηγόρησε τη συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στη συνέντευξη Τύπου κατά την επίσκεψή του στην 78η ΔΕΘ.

Χαρακτήρισε «άσφαιρη» την αντιπαράθεση συγκυβέρνησης – αξιωματικής αντιπολίτευσης και είπε ότι απλώς ανταγωνίζονται μεταξύ τους ποιος θα είναι ο καλύτερος διαπραγματευτής με την τρόικα και την ΕΕ, ενώ σημείωσε πως «οι μισές αλήθειες που λένε είναι τα μεγαλύτερα ψέματα».

Για την κυβέρνηση επισήμανε ότι επιχειρεί να «εξαπατήσει» τον κόσμο πως θα έρθουν καλύτερες μέρες μετά την επίτευξη του πρωτογενούς πλεονάσματος και ότι δεν θα ληφθούν νέα μέτρα, αλλά «αυτοδιαψεύδεται».

Για τον ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι προσπαθεί κι αυτός να «εξαπατήσει» τον κόσμο και να του ρίξει «στάχτη στα μάτια» με υποσχέσεις για επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης.

Ο κ. Κουτσούμπας κάλεσε τον λαό να μην εγκλωβιστεί, να τους γυρίσει την πλάτη, να συμπαραταχθεί με το ΚΚΕ στους αγώνες για την προώθηση της λαϊκής συμμαχίας, διότι ο πραγματικός εχθρός είναι η εξουσία των μονοπωλίων, η ΕΕ και το ΝΑΤΟ και η μόνη λύση είναι η ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων.

Με την ανάπτυξη που λέει η κυβέρνηση, δεν πρόκειται να υπάρξει λαϊκή ευημερία και ο λαός θα «την πληρώσει» και πάλι, τόνισε. Παρουσίασε την πρόταση του ΚΚΕ για αποδέσμευση από την ΕΕ και μονομερή διαγραφή του χρέους.

Σε ερώτηση για τη στάση του ΚΚΕ σε ενδεχόμενη πρόταση συνεργασίας από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κουτσούμπας απάντησε: «Τι θα πρόσφερε στην κοινωνία η ανταλλαγή αντιπροσωπειών, για να πίνουμε καφέ μια στην Κουμουνδούρου και μια στον Περισσό; Πώς μπορεί να συνεργαστεί κανείς με ένα κόμμα που, μέσα σε έναν χρόνο, έκανε τόσες κωλοτούμπες; Με ένα κόμμα που έχει ανοίξει διάπλατα τις πόρτες του σε εργατοπατέρες και γνωστά στελέχη του ΠΑΣΟΚ».

Ο γγ του ΚΚΕ εξέφρασε την εκτίμηση ότι δεν θα γίνουν πρόωρες εκλογές, γιατί δεν φαίνεται να το θέλουν ούτε οι δανειστές, ούτε η αστική τάξη της χώρας, ούτε η κυβέρνηση, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, ανεξάρτητα από αυτά που λέει.

Σε ερώτηση, εάν τα μέτρα λιτότητας μπορεί να οδηγήσουν σε κοινωνική έκρηξη και πότε, ο γγ του ΚΚΕ απάντησε: «Τώρα ας μην κάνουμε προβλέψεις ως προφήτες. Το πότε δεν μπορεί να το προδιαγράψει κανένας. Το ότι είναι υπαρκτά αυτά τα προβλήματα και μπορεί να οδηγήσουν σε τέτοιες καταστάσεις, οπωσδήποτε πρέπει να το έχουμε στον προσανατολισμό μας».

Για τις απεργίες των εκπαιδευτικών, ο κ. Κουτσούμπας ανέφερε ότι το ΚΚΕ τις στηρίζει, παρά το γεγονός ότι είχε άλλη πρόταση για τη μορφή των κινητοποιήσεων. Επίσης, κατηγόρησε την κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση ότι κάνουν «προπαγάνδα» γύρω από το ζήτημα.

Ειδικότερα, επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας: «Θα πρέπει να δει περισσότερο την ευθύνη του. Ο ρόλος των κομμάτων δεν είναι ούτε να ποδηγετούν το κίνημα, ούτε να δίνουν οδηγίες προς ναυτιλομένους, ούτε πολύ περισσότερο να το καλούν να ρίξει αυτή την κυβέρνηση για να έρθει μία άλλη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι άλλο ζήτημα το ίδιο το κίνημα, οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί να αποφασίζουν για τη μορφή πάλης, για την πάλη ενάντια στον αντιεκπαιδευτικό νόμο, για την προοπτική του αγώνα τους, για το ότι πρέπει να αλλάξει η εξουσία και να γίνεται η διαπάλη μέσα στο κίνημα και είναι διαφορετικό να τους λέμε, έλα εδώ για να δημιουργήσουμε ένα πρόβλημα αυτήν τη στιγμή, έτσι ώστε να μπορέσουμε αύριο να γίνουμε χαλίφηδες στη θέση του χαλίφη».

Μάλιστα, εξέφρασε την εκτίμηση ότι εάν έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία θα κάνει «μία από τα ίδια» και στον τομέα της παιδείας, προσθέτοντας ότι απλώς «κοροϊδεύει» τον κόσμο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024