Η ανάκαμψη στην ευρωζώνη δεν θα είναι παροδική εκτιμούν οι οικονομολόγοι
Η οικονομική ανάκαμψη στην ευρωζώνη δεν θα είναι παροδική, προβλέπει η πλειονότητα των οικονομολόγων σε δημοσκόπηση του Reuters. Η έρευνα δείχνει, ωστόσο, ότι η επίτευξη ισχυρών ρυθμών ανάπτυξης θα είναι δύσκολη υπόθεση. Σύμφωνα με το γκάλοπ, στο οποίο συμμετείχαν 50 οικονομολόγοι, το ΑΕΠ της ευρωζώνης αναμένεται να αυξηθεί μόλις 0,2-0,4% ανά τρίμηνο έως τις αρχές του 2015.
Η οικονομική ανάκαμψη στην ευρωζώνη δεν θα είναι παροδική, προβλέπει η πλειονότητα των οικονομολόγων που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters.
Η έρευνα δείχνει, ωστόσο, ότι η επίτευξη ισχυρών ρυθμών ανάπτυξης θα είναι δύσκολη υπόθεση.
Σύμφωνα με το γκάλοπ, στο οποίο συμμετείχαν 50 οικονομολόγοι, το ΑΕΠ της ευρωζώνης αναμένεται να αυξηθεί μόλις 0,2-0,4% ανά τρίμηνο έως τις αρχές του 2015.
Η ευρωζώνη, βγήκε το δεύτερο τρίμηνο από τη μακρύτερη ύφεση στην ιστορία της, καταγράφοντας ρυθμό ανάπτυξης 0,3%.
Βιώσιμη θεωρούν την ανάκαμψη 21 από 33 οικονομολόγους. «Είμαι πεπεισμένος ότι θα διαρκέσει, αλλά δεν είμαι βέβαιος για την επιτάχυνση της οικονομικής δραστηριότητας», είπε ο Jean-Louis Mourier, οικονομολόγος στην Aurel BGC.
Μόνο ένας οικονομολόγος προέβλεψε ότι η ευρωζώνη θα υποχωρήσει και πάλι σε ύφεση έως τα τέλη του 2014.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τεχνητή νοημοσύνη: Αποκτά «ψυχή»; Η μεγάλη στροφή από τη λογική στο συναίσθημα
- H Έλενα Παπαρίζου απάντησε για την κατάσταση της υγείας της: «Ευχαριστώ όλους σας για το ενδιαφέρον»
- Φούλαμ – Μπέρνλι 3-1: Ανατροπή Ευρώπης για τους γηπεδούχους
- Ο «αόρατος κίνδυνος» που απειλεί την αγροτική παραγωγή
- Πυραυλική επίθεση του Ιράν στην Ντιμόνα του Ισραήλ – Τουλάχιστον 20 τραυματίες
- Αυτοί είναι οι πλαστοί πίνακες και τα κειμήλια που «έκαψαν» τον Γιώργο Τσαγκαράκη – Δίωξη για 4 κακουργήματα σε βάρος του

