Κατάργηση της εξίσωσης φόρου για το πετρέλαιο θέρμανσης ζητά η ΔΗΜΑΡ
Υπέρ της κατάργησης του μέτρου της εξίσωσης του ειδικού φόρου κατανάλωσης για θέρμανση και κίνηση τάσσεται η ΔΗΜΑΡ σημειώνοντας ότι «απολογιστικά αποδείχθηκε ολωσδιόλου λανθασμένο».
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του κόμματος το μέτρο αυτό «επιβάρυνε δραματικά τις συνθήκες διαβίωσης των πολιτών κυρίως των κατοίκων των ορεινών περιοχών και της βόρειας Ελλάδας».
Υπέρ της κατάργησης του μέτρου της εξίσωσης του ειδικού φόρου κατανάλωσης για θέρμανση και κίνηση τάσσεται η ΔΗΜΑΡ σημειώνοντας ότι «απολογιστικά αποδείχθηκε ολωσδιόλου λανθασμένο».
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του κόμματος το μέτρο αυτό «επιβάρυνε δραματικά τις συνθήκες διαβίωσης των πολιτών κυρίως των κατοίκων των ορεινών περιοχών και της βόρειας Ελλάδας, είχε αρνητικές επιπτώσεις στο περιβάλλον και κυρίως δεν είχε αρνητική δημοσιονομική επίπτωση μια και πάνω από 200 εκατομμύρια Ευρώ εισπράχθηκαν λιγότερα από ΦΠΑ λόγω μειωμένης κατανάλωσης».
»Η ΔΗΜΑΡ, αναλαμβάνοντας, στο μέτρο που της αναλογεί, την ευθύνη για την προώθηση του μέτρου που είχε στόχο την καταπολέμηση της λαθρεμπορίας πετρελαίου θεωρεί ότι το μέτρο πρέπει να καταργηθεί. Καμία τροπολογία για διεύρυνση κριτηρίων ή για μεθόδους προπληρωμής δεν θα είναι αποτελεσματική».
»Η επίκληση της τρόικας, που ως συνήθως προβάλλεται δεν μπορεί να έχει βάρος όταν η δημοσιονομική ωφέλεια που αναμένεται θα είναι δεδομένη και όταν και οι μηχανισμοί αντιμετώπισης του λαθρεμπορίου τίθενται πλέον σε λειτουργία, έστω και όχι στο 100% της πληρότητας τους» σημειώνεται στην ανακοίνωση του κόμματος.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Καραθανασόπουλος: Απαράδεκτες μεθοδεύσεις από την κυβέρνηση για να εμποδίσει την κλήτευση Δημητριάδη – Ντίλιαν στην Επιτροπή
- Έπεσε και το τελευταίο φύλλο συκής: Πραξικοπηματικό «όχι» της πλειοψηφίας για κλήση στην επιτροπή Θεσμών των Δημητριάδη και Ντίλιαν
- HELLENiQ ENERGY: Οι ΑΠΕ ως μοχλός βιώσιμης ανάπτυξης και ενεργειακού μετασχηματισμού
- Μπαρτζώκας: «Όπου πηγαίνω μου λένε, πάμε για το 5ο ευρωπαϊκό»
- Ιταλία: Το κόμμα της Μελόνι προτείνει την άμεση απέλαση των αλλοδαπών παραβατών
- Φωτιές: Δύο πύρινα μέτωπα σε Λάρισα και Κιλκίς – Σηκώθηκαν εναέρια
- H οφθαλμαπάτη των «αόρατων» παπουτσιών: Ούτε σανδάλια, ούτε μπαλαρίνες – Τι είναι;
- Άργος: Εγκεφαλικά νεκρός ο 20χρονος που πυροβόλησαν αστυνομικοί – Βίντεο ντοκουμέντο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442