Πάρτυ στο Χρηματιστήριο Αθηνών την Δευτέρα με άλμα 4%
Την υψηλότερη άνοδό του εδώ και τέσσερις μήνες κατέγραψε τη Δευτέρα το Χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς ενισχύθηκαν οι προσδοκίες για ανάκαμψη της οικονομίας. Ο Γενικός Δείκτης Τιμών με άλμα 4,05% έπιασε τις 977,34 μονάδες με την διάθεση των επενδυτών για ρίσκο αυξημένη συγκριτικά με τις προηγούμενες δύο εβδομάδες. Οι τράπεζες ενισχύθηκαν κατά 9,2%.
Την υψηλότερη άνοδό του εδώ και τέσσερις μήνες κατέγραψε τη Δευτέρα το Χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς ενισχύθηκαν οι προσδοκίες για ανάκαμψη της οικονομίας. Ο Γενικός Δείκτης Τιμών με άλμα 4,05% έπιασε τις 977,34 μονάδες με την διάθεση των επενδυτών για ρίσκο αυξημένη συγκριτικά με τις προηγούμενες δύο εβδομάδες. Οι τράπεζες ενισχύθηκαν κατά 9,2%.
Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στο υψηλό επίπεδο των 102 εκατ. ευρώ.
«Υπάρχει καλή διάθεση στην αγορά μετά τα στοιχεία για το ΑΕΠ, τα οποία επιβεβαίωσε ο πρωθυπουργός το Σάββατο», είπε στο Reuters αναλυτής που ζήτησε να μην κατονομαστεί.
Το ιδιαίτερα καλό κλίμα της συνεδρίασης αποδίδεται, από χρηματιστηριακούς παράγοντες, και στο θετικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί μετά το roadshow που διοργάνωσε το Χ.Α στο Λονδίνο, στη διάρκεια του οποίου εκδηλώθηκε έντονο ενδιαφέρον για τις ελληνικές εισηγμένες εταιρείες και κυρίως για τις ελληνικές τράπεζες, από ξένα επενδυτικά funds.
Η αγορά κινήθηκε σε ανοδική τροχιά, για πέμπτη συνεχή συνεδρίαση με μοχλό το υψηλό αγοραστικό ενδιαφέρον για τις τραπεζικές μετοχές και έκλεισε στα υψηλότερα επίπεδα από τη συνεδρίαση της 7ης Ιουνίου 2013.
Κατά τις πέντε τελευταίες ανοδικές συνεδριάσεις, ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης έχει καταγράψει κέρδη 8,69%.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 3,96%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε σε ποσοστό 3,45%.
Με κέρδη έκλεισαν όλες οι μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης και τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της Πειραιώς (+11,76%), της Alpha Bank (+8,99%), της Εθνικής (+7,74%), της Μυτιληναίος (+5,91%), της ΕΧΑΕ (+5,10%), της Ελλάκτωρ (+4,63%) και της ΜΕΤΚΑ (+4,59%).
Ανοδικά κινήθηκαν όλοι οι επιμέρους δείκτες και τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι δείκτες των Τραπεζών (+9,19%), των Πρώτων Υλών (+5,32%), των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (+4,57%) και των Προσωπικών Προϊόντων (+3,97%).
Ανοδικά κινήθηκαν 101 μετοχές, 29 πτωτικά και 20 παρέμειναν σταθερές.
Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: Μπουτάρης (κ) +20,00%, Alsinco +18,75%, Πήγασος +18,35% και Ευρωσύμβουλοι +17,56%.
Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: PC Systems -18,56%, ΑΤΤΙ-ΚΑΤ -18,18%, ΝΕΛ-18,18% και Γενική -16,67%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο υπερτυφώνας Μπάβι προκαλεί «μεγάλες ζημιές» στο νησί Ρότα των ΗΠΑ
- Καλλιθέα: 70χρονος εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του κατά την κατάσβεση πυρκαγιάς σε διαμέρισμα
- Μεξικό – Αγγλία: Τρία γκολ σε έξι λεπτά και 2-1 τα «Τρία Λιοντάρια» στο πρώτο ημίχρονο (vids)
- Κριμαία: Διακοπή ρεύματος στη Σεβαστούπολη λόγω ουκρανικής επιδρομής
- Συγκλονιστικές στιγμές: Ο Νεϊμάρ αποχαιρέτησε την εθνική Βραζιλίας με δάκρυα (vid)
- Υεμένη: Τουλάχιστον 16 κυβερνητικοί στρατιωτικοί νεκροί σε επίθεση των Χούθι
- Με «καπετάνιο» Χάαλαντ: Οι Νορβηγοί έκαναν… κουπί μετά την ιστορική πρόκριση επί της Βραζιλίας (vid)
- Βενεζουέλα: «Δεν θα υπάρξει κοινωνική έκρηξη», διαβεβαιώνει η Ροντρίγκες, ενώ ξεχειλίζει η οργή των πολιτών
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 06.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/by-xoce-McV40W0W3Nw-unsplash-315x220.jpg)

















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442