Δεν είναι έτοιμη η υποδομή υποβολής τροποποιητικών δηλώσεων μέσω Taxisnet
Στη διάψευση δημοσιευμάτων και πληροφοριών σύμφωνα με τις οποίες η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων έχει ολοκληρώσει την υποδομή υποβολής τροποποιητικών δηλώσεων εισοδήματος μέσω ίντερνετ προχώρησε ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χ.Θεοχάρης.
Στη διάψευση δημοσιευμάτων και πληροφοριών σύμφωνα με τις οποίες η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων έχει ολοκληρώσει την υποδομή υποβολής τροποποιητικών δηλώσεων εισοδήματος μέσω ίντερνετ προχώρησε ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χ.Θεοχάρης.
Απαντώντας σε ερωτήσεις πολιτών μέσω Τwitter ο κ. Θεοχάρης ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει ακόμη η δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής τροποιητικής φορολογικής δήλωσης Ε1 και Ε2.
Σημειώνεται πως πολλοί φορολογούμενοι που έχουν υποβάλει λανθασμένη φορολογική δήλωση και θα πρέπει να επισκεφθούν την εφορία τους για τη χειρόγραφη υποβολή της τροποποιητικής δήλωσης.
Αν ο φορολογούμενος υποβάλλει τροποποιητική δήλωση από την οποία προκύπτει περισσότερος φόρος εισοδήματος σε σχέση με αυτόν που βεβαιώθηκε με την αρχική δήλωση δεν θα πληρώνει πρόστιμο, αλλά μόνο τον πρόσθετο φόρο και τις προσαυξήσεις.
Αντίθετα ο φορολογούμενος που θα υποβάλλει τροποποιητική φορολογική δήλωση από την οποία θα προκύπτει μείωση φόρου σε σχέση με την αρχική δήλωση, τότε θα καλείται να πληρώσει πρόστιμο για την υποβολή της.
Επίσης θα πρέπει να προσκομίσει τα σχετικά δικαιολογητικά από τα οποία θα προκύπτει η μείωση του οφειλόμενου φόρου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αυξάνεται ο απολογισμός του καύσωνα στην Ευρώπη – Τουλάχιστον 10.000 νεκροί σε πέντε χώρες
- Δήμος Αθηναίων: Ξεκίνησε η πρακτική εκπαίδευση των Δημοτικών Αστυνομικών
- Συντάξεις χηρείας: Οι τέσσερις ανεπάρκειες στην προωθούμενη ρύθμιση
- Παρεμβάσεις αντιπλημμυρικής προστασίας σε Γοργοπόταμο και Ξηριά του Δήμου Λαμιέων
- Σε κλίμα οδύνης το τελευταίο «αντίο» στη Βάγια Νέστορα – Δείτε εικόνες και βίντεο
- Αυτό είναι το deal του Ολυμπιακού με τον Μοντέρο
- Οι μισοί ασθενείς δεν παίρνουν τα φάρμακα τους – Ένα πολυπαραγοντικό φαινόμενο
- Βραβεία Emmy: Ποιες θα είναι οι υποψηφιότητες για το 2026
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/afrah-XwMmC_x6nsY-unsplash-1-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442