Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Προσφυγή του υγειονομικού προσωπικού του ΕΟΠΥΥ στον οικονομικό εισαγγελέα

Προσφυγή του υγειονομικού προσωπικού του ΕΟΠΥΥ στον οικονομικό εισαγγελέα

Στον αρμόδιο οικονομικό εισαγγελέα προτίθεται να προσφύγει, την ερχόμενη εβδομάδα, ο Σύλλογος Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΕΟΠΥΥ (ΣΕΠΥ ΕΟΠΥΥ) Θεσσαλονίκης - Βορείου Ελλάδος, καταγγέλλοντας την διαφθορά στο ΙΚΑ και τα διοικητικά εμπόδια που δεν επιτρέπουν στον οργανισμό να ορθοποδήσει.

Στον αρμόδιο οικονομικό εισαγγελέα προτίθεται να προσφύγει, την ερχόμενη εβδομάδα, ο Σύλλογος Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΕΟΠΥΥ (ΣΕΠΥ ΕΟΠΥΥ) Θεσσαλονίκης – Βορείου Ελλάδος, καταγγέλλοντας την διαφθορά στο ΙΚΑ και τα διοικητικά εμπόδια που δεν επιτρέπουν στον οργανισμό να ορθοποδήσει.

Σε ανακοίνωση του, ο ΣΕΠΥ ΕΟΠΥΥ υποστηρίζει ότι η διαφορά στο ΙΚΑ, στις δομές του οποίου στηρίχτηκε ο ΕΟΠΥΥ, δεν έχει καταπολεμηθεί, και καταγγέλλει ότι διοικητής του ΙΚΑ παρά τα στοιχεία που τού παραδόθηκαν για εταιρείες που λυμαίνονται το χώρο της υγείας και για πλαστές γνωματεύσεις, δεν κατάφερε να ξεκαθαρίσει τον ορίζοντα.

Επίσης, στρέφεται κατά προέδρου του ΕΟΠΥΥ, καταγγέλλοντας ότι οι κωλυσιεργίες στις διαδικασίες προμήθειας υλικών αντιδραστηρίων οδήγησαν στο κλείσιμο τα βιοπαθολογικά εργαστήρια, με συνέπεια οι εξετάσεις να γίνονται στον ιδιωτικό τομέα, ενώ οι διευθυντές μονάδων ή υπηρεσιών της κεντρικής διοίκησης του ΕΟΠΥΥ δεν επιτρέπουν να «ορθοποδήσει» ο οργανισμός.

Τέλος, στοχοποιεί και πρώην διοικητή του ΟΠΑΔ διότι όπως υποστηρίζει «βύθισε» τον οργανισμό στα χρέη, αφήνοντας απλήρωτους προμηθευτές και παρόχους και φορτώνοντας τα χρέη στον ΕΟΠΥΥ.

«Η προσφυγή μας θα είναι η απάντηση στη μεθοδευόμενη κατάργηση των μονάδων υγείας του ΕΟΠΥΥ. Υπήρχε τρόπος να ορθοποδήσει ο ΕΟΠΥΥ, αλλά απουσίαζε η βούληση. Όταν ένα σύστημα καταρρέει, επειδή διοικήθηκε χρόνια ολόκληρα από ανίκανους που εξυπηρετούσαν κομματικά ή επιχειρηματικά συμφέροντα, δεν το σπρώχνουμε στον γκρεμό. Δεν προσπαθούμε για άλλη μια φορά να το συνενώσουμε με το ΕΣΥ, δηλαδή με ένα άλλο που καταρρέει, αλλά βρίσκουμε τις αιτίες και το θάρρος να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα ή επιλέγουμε τη σιωπή, αναγνωρίζοντας τις ευθύνες μας για τη διάλυση» αναφέρει ο πρόεδρος του συλλόγου, Σάββας Παρασκευόπουλος.

health.in.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Εξελίξεις με Ιωαννίδη – Τι γίνεται με Σεβίλλη και Γουέστ Χαμ

Νέο δημοσίευμα για τον Φώτη Ιωαννίδη, το οποίο αναφέρεται στη Σεβίλλη, τη Γουέστ Χαμ και τον μεγάλο ανταγωνισμό για τον επιθετικό του Παναθηναϊκού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024