Με αποχή στις 17-18 Σεπτεμβρίου ξεκινούν οι κινητοποιήσεις των δικηγόρων
Καταρχήν αποχή από τα καθήκοντά τους στις 17 και 18 Σεπτεμβρίου αποφάσισε η Συντονιστική Επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων, ενώ «επιφυλάσσεται για περαιτέρω ενέργειες». Στη συνεδρίαση έγινε εκτίμηση της κατάστασης σχετικά με τα ανοιχτά ζητήματα που εξακολουθούν να υφίστανται ως προς τον υπό κατάθεση προς συζήτηση και ψήφιση νέο Κώδικα Δικηγόρων, καθώς και σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στη Δικαιοσύνη.
Καταρχήν αποχή από τα καθήκοντά τους στις 17 και 18 Σεπτεμβρίου αποφάσισε η Συντονιστική Επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων, ενώ «επιφυλάσσεται για περαιτέρω ενέργειες».
Στη συνεδρίαση έγινε εκτίμηση της κατάστασης σχετικά με τα ανοιχτά ζητήματα που εξακολουθούν να υφίστανται ως προς τον υπό κατάθεση προς συζήτηση και ψήφιση νέο Κώδικα Δικηγόρων, καθώς και σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στη Δικαιοσύνη.
Αναφορικά με το σχεδίου του νέου Κώδικα Δικηγόρων, στην ανακοίνωση τονίζεται πως «δεν μπορούμε να μην επιμείνουμε στην ανάγκη να επανακατοχυρωθεί το δικαίωμα των εμμίσθων συναδέλφων σε ελάχιστη αμοιβή και να διαφυλαχθεί ο τρόπος ποσοστιαίου υπολογισμού των κρατήσεων μέσω των γραμματίων προείσπραξης δικηγορικής αμοιβής».
Αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί στην απονομή της Δικαιοσύνης, οι δικηγόροι τονίζουν «την ανάγκη να αρθεί η πρόσφατη απομείωση του θεσμού της προσωρινής δικαστικής προστασίας, με απεξάρτηση της έκδοσης και της ισχύος της προσωρινής διαταγής από τον χρόνο συζήτησης της σχετικής αίτησης ασφαλιστικών μέτρων και, επί διαφορών για άκυρη απόλυση εργαζομένου με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας ή μεταβολή της εργασιακής του κατάστασης, με απεξάρτηση της ισχύος των ασφαλιστικών μέτρων από τον χρόνο συζήτησης της σχετικής αγωγής».
Και στην ανακοίνωσή τους οι δικηγόροι επισημαίνουν:
«Εκείνο που απασχολεί την κυβέρνηση είναι η κατά παραγγελία νομοθέτηση, κυρίως μέσω πράξεων νομοθετικού περιεχομένου, ακυρώνοντας τον ρόλο και την αποστολή της Βουλής, χωρίς κεντρικό σχεδιασμό και με μόνο στόχο τη διαρκή μετακύλιση του βάρους της κρίσης στη βάση της κοινωνίας, προκειμένου να προστατευτεί η οικονομική ελίτ και να εξυπηρετηθούν τα ανωτέρω αναφερόμενα διεθνή και εγχώρια οικονομικά συμφέροντα».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Όλες οι λεπτομέρειες της συμφωνίας Παναθηναϊκού – Γιαμπουσέλε»
- Ρούτε: «Απολύτως απαραίτητη» η νέα επίθεση των ΗΠΑ στο Ιράν
- Ρωσία: Ουκρανικές επιθέσεις drones προκάλεσαν έναν θάνατο και ζημιές σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις
- «Τρέλα» για την Αργεντινή: Oι έξαλλοι πανηγυρισμοί για την πρόκριση στους «8» του Μουντιάλ (vids)
- Επτά παρεμβάσεις από Ανδρουλάκη για την αναγέννηση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας
- Μετά τους σεισμούς: Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας θέλει να ξανανοίξει το αεροδρόμιο του Καράκας «το συντομότερο»
- Από τις πιέτες- φτέρες στις τσάντες-αρμαντίλλο: Η νέα συλλογή υψηλής ραπτικής του Dior ποντάρει στη χαρά
- Ο Ερντογάν στη συνάντηση με τον Τραμπ κέρδισε τη «μάχη», αγωνίζεται για να κερδίσει και τον «πόλεμο» – Δεδομένος σύμμαχος η Ελλάδα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442