Να κηρυχθεί η Λιβαδειά σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ζητά ο περιφερειάρχης
Να κηρυχθούν οι πληγείσες από τη φωτιά περιοχές των Δήμων Λιβαδειάς και Αράχωβας - Διστόμου - Αντίκυρας πυρόπληκτες και σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ζητά σε παρέμβασή του ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κλέαρχος Περγαντάς.
Να κηρυχθούν οι πληγείσες από τη φωτιά περιοχές των Δήμων Λιβαδειάς και Αράχωβας – Διστόμου – Αντίκυρας πυρόπληκτες και σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ζητά σε παρέμβασή του ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κλέαρχος Περγαντάς.
Ο Κλ.Περγαντάς ζήτησε από τα αρμόδια υπουργεία τη λήψη άμεσων μέτρων, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες της πυρκαγιάς που κατέστρεψαν χιλιάδες στρέμματα δασικής και καλλιεργήσιμης γης, καθώς και εκτεταμένο φυτικό, ζωικό και πάγιο κεφάλαιο.
Σε ανακοίνωση του περιφερειάρχη, αναφέρεται: «Ο κ. Περγαντάς θεωρεί επιβεβλημένο, αφού οι καταστροφές και οι ζημιές είναι εκτεταμένες, και ζητά από τους Υπουργούς Εσωτερικών, Περιβάλλοντος & Κλιματικής Αλλαγής και Υποδομών & Μεταφορών να κηρυχθούν οι τοπικές κοινότητες Αγ. Βλασίου, Χαιρώνειας, Θουρίου, Λιβαδειάς και Τσουκαλάδων του Δήμου Λεβαδέων, καθώς και η Τοπική Κοινότητα Διστόμου ως πυρόπληκτες περιοχές και σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης».
Ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας αναφέρει ότι θα πρέπει να δοθούν οδηγίες στα Δασαρχεία, ώστε κατά τη διαδικασία κήρυξης των αναδασωτέων περιοχών, να εξαιρεθούν από αυτές «οι προϋπάρχοντες χώροι των σταβλικών εγκαταστάσεων που καταστράφηκαν, έτσι ώστε να μπορέσουν οι κτηνοτρόφοι να δημιουργήσουν νέες».
Ακόμα, ο κ. Περγαντάς ζήτησε από τον υπουργό και την ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης τη λήψη άμεσων μέτρων για τους κτηνοτρόφους.
Ειδικότερα, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο περιφερειάρχης, «επειδή η καταβολή αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ δεν θα είναι άμεση, θα πρέπει το υπουργείο να στηρίξει τους κτηνοτρόφους των πληγεισών περιοχών της Βοιωτίας με προμήθεια ζωοτροφών, τόσο χονδροειδών όσο και συμπυκνωμένων, καθώς η καταστροφή των βοσκοτόπων έχει τραγικές συνέπειες για το ζωϊκό κεφάλαιο. Για το σύνολο των ζώων, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των υπηρεσιών, το υπουργείο θα πρέπει να μεριμνήσει άμεσα για την παροχή 120 τόνων τριφυλλιού και 60 τόνων κριθής –σιτου».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Γερμανία: Η O2 Telefónica σχεδιάζει περικοπές τουλάχιστον 1.000 θέσεων εργασίας
- Η εξέγερση στο Λβιβ της Ουκρανίας εναντίον των στρατολογητών
- Ισπανία: Στους 12 οι νεκροί από τη δασική πυρκαγιά στην Αλμερία
- Βενεζουέλα: Νέος βαρύτερος απολογισμός για τα θύματα του διπλού φονικού σεισμού
- Ιράν: Ενταφιάστηκε ο Αλί Χαμενεΐ απουσία του γιου και διαδόχου του Μοτζταμπά
- Ισπανία: 6 νεκροί σε δασική πυρκαγιά στην Αλμερία – Ορισμένοι βρέθηκαν μέσα στα αυτοκίνητά τους
- Η κυβέρνηση Τραμπ χαλαρώνει τους κανόνες για τις εκπομπές ρύπων από βαριά φορτηγά
- Τσεχία: Πυρκαγιά καταστρέφει 70.000 ζευγάρια παπούτσια της εμβληματικής υποδηματοποιίας Bata
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442