Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δημόσια διαβούλευση για την επιλογή δημοσιογράφων της ΝΕΡΙΤ

Δημόσια διαβούλευση για την επιλογή δημοσιογράφων της ΝΕΡΙΤ

Δημόσια διαβούλευση για το θέμα του προσδιορισμού της διαδικασίας και των κριτηρίων επιλογής των δημοσιογράφων που θα στελεχώσουν τον νέο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα ξεκινά το Εποπτικό Συμβούλιο της Νέας Ελληνικής Ραδιοφωνία, Ίντερνετ και Τηλεόρασης (ΝΕΡΙΤ ΑΕ).

Δημόσια διαβούλευση για το θέμα του προσδιορισμού της διαδικασίας και των κριτηρίων επιλογής των δημοσιογράφων που θα στελεχώσουν τον νέο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα ξεκινά το Εποπτικό Συμβούλιο της Νέας Ελληνικής Ραδιοφωνία, Ίντερνετ και Τηλεόρασης (ΝΕΡΙΤ ΑΕ).

Ο πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου, καθηγητής Θ. Φορτσάκης, με επιστολή τους προς τους προέδρους των δημοσιογραφικών ενώσεων, ΠΟΕΣΥ, ΕΣΗΕΑ, ΕΣΗΕΜΘ, καθώς και προς τους επικεφαλής των τμημάτων ΜΜΕ των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων της χώρας, ζητεί τις προτάσεις τους για τη «διαμόρφωση μιας δημόσιας ραδιοτηλεόρασης ανεξάρτητης και ισχυρής».

Όπως αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Φορτσάκης «η αξιοπιστία της ΝΕΡΙΤ θα κριθεί εν πολλοίς από το ειδησεογραφικό σκέλος της και επομένως ο προσδιορισμός των κριτηρίων επιλογής των δημοσιογράφων καθίσταται θεμελιώδες ζήτημα».

Επιπλέον, σημειώνει: «Εκτιμώ ως ιδιαιτέρως σημαντική τη διεξαγωγή δημόσιας διαβούλευσης για το θέμα αυτό με ενεργό ρόλο των συνδικαλιστικών ενώσεων των δημοσιογράφων και συντακτών, καθώς και των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων της χώρας, όπου εκπαιδεύεται και γαλουχείται στα τμήματα ΜΜΕ η νέα γενιά των δημοσιογράφων».

Καψής για το εμπάργκο της αντιπολίτευσης

Εξάλλου, ο υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, Παντελής Καψής, με δήλωσή του χαρακτηρίζει «παράδειγμα αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς και προσπάθειας φίμωσης ενός τηλεοπτικού σταθμού» την απόφαση κομμάτων της αντιπολίτευσης να μη συμμετέχουν εκπρόσωποί τους στις εκπομπές της Δημόσιας Τηλεόρασης.

«Ελπίζω ότι θα υπάρξουν βουλευτές που θα διατηρήσουν την ανεξαρτησία της γνώμης τους και δεν θα υπακούσουν σε τέτοιες αντιδημοκρατικές οδηγίες. Προκαλεί απορία το γεγονός ότι την ώρα που γίνεται προσπάθεια να επαναλειτουργήσει πλήρως η Δημόσια Τηλεόραση, με την απόλυτη υποστήριξη και νομιμοποίηση της EBU (Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση), κόμματα της αντιπολίτευσης την υπονομεύουν. Τι άραγε επιδιώκουν;» σημειώνει ο κ. Καψής.

Για «προκλητικότητα που δεν έχει όρια» κάνει λόγο στο σχόλιό του επί των δηλώσεων του υφυπουργού ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Αλήθεια, μπορεί ο κ. Καψής να κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για αντιδημοκρατική συμπεριφορά, όταν ο ίδιος προΐσταται πολιτικά της πιο αντιδημοκρατικής και αντισυνταγματικής επιχείρησης που γνώρισε μεταπολιτευτικά η χώρα μας ενάντια στη δημόσια τηλεόραση και την ενημέρωση και εντέλει ενάντια στην ίδια την δημοκρατία;» αναφέρεται στην ανακοίνωση του κόμματος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τον υφυπουργό για «βρώμικη δουλειά με εκβιασμούς και απειλές ενάντια στους εργαζομένους της ΕΡΤ, προκειμένου να στήσει ένα υβρίδιο ‘δημόσιας τηλεόρασης’ στα μέτρα της κυβέρνησης Σαμαρά», προβλέπει ότι ο νέος φορέας «θα τύχει της πλήρους απομόνωσης από την ίδια την κοινωνία» και υποστηρίζει πως «το θέμα της δημόσιας τηλεόρασης παραμένει ανοιχτό».

Μέλη αντιπροσωπείας των εργαζομένων στην ΕΡΤ3, με αφορμή την επικείμενη έναρξη της 78ης ΔΕΘ, συναντήθηκαν την Τρίτη στην Αθήνα με τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης, προκειμένου να τους καλέσουν στο κτίριο της ΕΡΤ3 στη Θεσσαλονίκη, όπου οι εργαζόμενοι παράγουν και μεταδίδουν τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό πρόγραμμα, μέσω διαδικτύου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024