Ανοίγει ο δρόμος για την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας
Ανοίγει ο δρόμος για την αξιοποίηση των ακινήτων που διαχειρίζεται η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών μετά την ψήφιση τροπολογίας που προβλέπει τη σύσταση Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία «Εταιρεία Αξιοποίησης Εκκλησιαστικής Ακίνητης Περιουσίας ΑΕ».
Ανοίγει ο δρόμος για την αξιοποίηση των ακινήτων που διαχειρίζεται η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών μετά την ψήφιση τροπολογίας που προβλέπει τη σύσταση Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία «Εταιρεία Αξιοποίησης Εκκλησιαστικής Ακίνητης Περιουσίας ΑΕ».
Κατά τη συζήτησή της στη Βουλή, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ επανέφεραν το ζήτημα της διάκρισης του ρόλου Κράτους και Εκκλησίας.
Παρ’ όλα αυτά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης δήλωσε ότι το κόμμα του κατ’ ανοχή και κατ’ οικονομία δεν θα αντιταχθεί στην τροπολογία και έτσι η επίσημη τοποθέτηση του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αυτή διατυπώθηκε από τον εισηγητή του Δημήτρη Γάκη, ήταν «παρών» στην τροπολογία.
«Από την πλευρά μας σάς το λέω ευθέως: Με ενστάσεις, κατ’ οικονομία, κατ’ ανοχή, με πολλές επιφυλάξεις -σας ανέφερα ένα πλαίσιο από το οποίο γεννιούνται πολλές επιφυλάξεις και, επαναλαμβάνω, απροκατάληπτα να δει κανείς σελίδα-σελίδα και άρθρο-άρθρο καταλαβαίνει πολλά ή φοβάται πολλά- δεν θα έχουμε αντίρρηση για να περάσει, ας πούμε, αυτό το σχέδιο, αυτή η προσπάθεια» δήλωσε ο κ. Βούτσης.
Υπογράμμισε επίσης ότι πρέπει άμεσα να γίνει μια συνολική συζήτηση για τη διάκριση των ρόλων με σαφήνεια.
«Κατά» δήλωσε ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, σημειώνοντας ότι σκοπός της τροπολογίας είναι αυτή η περιουσία να αξιοποιηθεί μέση της εταιρείας που θα συσταθεί και η οποία θα υπογράφει συμβάσεις με ιδιωτικούς επιχειρηματικούς ομίλους.
«Η θέση μας είναι καθαρή για την ανάγκη διαχωρισμού του ρόλου της Εκκλησίας από το Κράτος» δήλωσε ο κ. Καραθανασόπουλος.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- «Η κλιμάκωση των ουκρανικών επιθέσεων καταφέρνει μόνο να παρατείνει τον πόλεμο», δηλώνει το Κρεμλίνο
- Ισπανία: Συγκλονιστικά βίντεο από τη φονική φωτιά – 12 νεκροί – Κάηκαν μέσα στα αυτοκίνητά τους
- Ολυμπιακός: Το «ερυθρόλευκο» δείπνο και το τραγούδι του Σμαΐλοβιτς (vid)
- Βάγια Νέστορα: Σε εξέλιξη επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής – Τρεις συλλήψεις
- Κάποιοι ξεχνάνε τι ήταν το ΠΑΣΟΚ και γιατί μπόρεσε να αλλάξει τη χώρα
- Ο Κάνααν και το σχόλιο για τον Παναθηναϊκό
- Πώς η Ευρώπη κατάφερε να κάνει τα περισσότερα ύδατα κολύμβησης της «εξαιρετικά»
- Το καλοκαίρι ξεκινά από το ταξίδι: Η Κρήτη σε καλεί και η ANEK LINES σε βάζει… εν πλω σε mood διακοπών
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442