Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πειραματικός αναστολέας έχει θετική επίδραση στη θεραπεία της νόσου Αλτσχάιμερ

Πειραματικός αναστολέας έχει θετική επίδραση στη θεραπεία της νόσου Αλτσχάιμερ

Δοσοεξαρτώμενη μείωση των επιπέδων του β-αμυλοειδούς στο εγκεφαλονωτιαίο υγρό μετά την χορήγηση του αναστολέα ΜΚ-8931 σε ασθενείς με ήπια έως μέτρια νόσο του Αλτσχάιμερ, δείχνουν τα αποτελέσματα μελέτης φάσης lb.

Δοσοεξαρτώμενη μείωση των επιπέδων του β-αμυλοειδούς στο εγκεφαλονωτιαίο υγρό μετά την χορήγηση του ΜΚ-8931, ενός υπό έρευνα δια του στόματος χορηγούμενου αναστολέα του προδρόμου β-αμυλοειδούς ενζύμου διάσπασης πρωτεϊνών (BACE1 ή β σεκρετάσης), σε ασθενείς με ήπια έως μέτρια νόσο του Αλτσχάιμερ, δείχνουν τα αποτελέσματα μελέτης φάσης lb.

Συγκεκριμένα τα επίπεδα β-αμυλοειδούς αναλύθηκαν ως μέτρο της δραστηριότητας του BACE και τα πορίσματα παρουσιάστηκαν κατά την διάρκεια συνόδου στο διεθνές συνέδριο της εταιρείας νόσου Αλτσχάιμερ.

Η μελέτη EPOCH (NCT01739348) είναι μια τυχαιοποιημένη, διπλά τυφλή, παράλληλων ομάδων ελεγχόμενη με εικονικό φάρμακο μελέτη φάσης ΙΙ/ΙΙΙ, διάρκειας 78-εβδομάδων, που στόχο έχει την αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας και της ασφάλειας των τριών διά του στόματος ημερησίως χορηγούμενων δόσεων του MK-8931 (12, 40 ή 60mg) έναντι εικονικού φαρμάκου σε ασθενείς με ήπια έως μέτρια Νόσο Αλτσχάιμερ.

Η υπόθεση των αμυλοειδών υποστηρίζει ότι ο σχηματισμός των αμυλοειδών πεπτιδίων που οδηγούν στην απόθεση αμυλοειδών πλακών στον εγκέφαλο είναι η πρωτογενής αιτία εμφάνισης της νόσου Αλτσχάιμερ. Εκτιμάται ότι το BACE είναι ένα ένζυμο κλειδί στην παραγωγή των β-αμυλοειδών πεπτιδίων. Τα στοιχεία δείχνουν ότι η αναστολή του BACE μειώνει την παραγωγή β-αμυλοειδών πεπτιδίων και συνεπώς μπορεί να μειώσει τον σχηματισμό των αμυλοειδών πλακών και να τροποποιήσει την πρόοδο της νόσου.

«Η μείωση του β-αμυλοειδούς που παρατηρήθηκε με την χορήγηση MK-8931, μπορεί να μας βοηθήσει να κατανοήσουμε καλύτερα το ρόλο που παίζει ο αναστολέας BACE1 στην υποκείμενη παθολογία της νόσου Αλτσχάιμερ» τόνισε ο Δρ Ντάριλ Σεπ, αντιπρόεδρος Νεύρο-επιστήμης Έγκαιρης Ανάπτυξης και Εξερευνητικών Επιστημών στην φαρμακευτική εταιρεία MSD. «Η περαιτέρω αξιολόγηση του MK-8931 συνεχίζεται με τη μελέτη EPOCH, μια κλινική μελέτη φάσης ΙΙ/ΙΙΙ σε ασθενείς με ήπια έως μέτρια νόσο Αλτσχάιμερ».

Στο παρελθόν, ερευνητές της MSD παρουσίασαν τα αποτελέσματα της μελέτης φάσης Ι μονής δόσης στην ετήσια συνάντηση της Αμερικάνικης Ακαδημίας Νευρολογίας (AAN) το 2012, η οποία έδειξε ότι η χορήγηση ΜΚ-8931 σε υγιείς εθελοντές είχε ως αποτέλεσμα μείωση σε ποσοστό μεγαλύτερο του 90% των επιπέδων της 40 β-αμυλοειδούς πρωτεΐνης στο εγκεφαλονωτιαίο υγρό.

health.in.gr

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 60-50: Ισοφάρισε σε 2-2 και ο τίτλος θα κριθεί σε πέμπτο παιχνίδι

Ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε την σειρά με τον Ολυμπιακό (60-50), στους τελικούς της Α1 Μπάσκετ Γυναικών και πλέον όλα θα κριθούν στο 5ο ματς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024