Το ρεκόρ επισκεπτών αναδεικνύει τις ελλείψεις υποδομών στα νησιά
Οι ελλείψεις στις βασικές υποδομές της τουριστικής Ελλάδας αναδεικνύονται περισσότερο εφέτος, με το διαφαινόμενο ρεκόρ αφίξεων επισκεπτών στη χώρα μας. Η οριακή κάλυψη των αναγκών σε ενέργεια κάθε καλοκαίρι, αλλά και η υποστελέχωση των υγειονομικών υπηρεσιών αποτελούν βασικά κομμάτια του προβλήματος.
Οι ελλείψεις στις βασικές υποδομές της τουριστικής Ελλάδας αναδεικνύονται περισσότερο εφέτος, με το διαφαινόμενο ρεκόρ αφίξεων επισκεπτών στη χώρα μας.
Η οριακή κάλυψη των αναγκών σε ενέργεια κάθε καλοκαίρι, αλλά και η υποστελέχωση των υγειονομικών υπηρεσιών αποτελούν βασικά κομμάτια του προβλήματος, μαζί με τις ακτοπλοϊκές συνδέσεις και την κακή κατάσταση στα οδικά δίκτυα των περισσότερων νησιών.
Χαρακτηριστικό είναι ότι η στελέχωση της υγειονομικής μονάδας της Μυκόνου έχει βασιστεί στην απογραφή του 1990, δηλαδή για 6.000 κατοίκους, χωρίς να συνυπολογιστεί ότι το νησί δέχεται τους θερινούς μήνες 1,5 εκατομμύριο επισκέπτες.
Το αποτέλεσμα είναι το κέντρο υγείας της Μυκόνου να λειτουργεί με 5 γιατρούς του ΕΣΥ και 3 αγροτικούς.
- Διαβάστε αναλυτικά ρεπορτάζ με τις ελλείψεις στα Νέα Σαββατοκύριακο
Το μπλακ άουτ στη Σαντορίνη ανέδειξε τα προβλήματα με τις βλάβες στα δίκτυα και τις ελλείψεις σε προσωπικό στη νησιωτική Ελλάδα.
Το πρόβλημα των νησιών θα λυθεί με τη διασύνδεσή τους με την ηπειρωτική Ελλάδα. Ο σχετικός διαγωνισμός για τις Κυκλάδες προκηρύχθηκε εκ νέου τον Ιούλιο, με στόχο το έργο να έχει ολοκληρωθεί τον 2015.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Εξάρχεια: Εκτός κινδύνου ο 50χρονος που δέχτηκε επίθεση με μαχαίρι – Αναζητούνται οι δύο δράστες
- Έτσι η φύση επηρεάζει μυαλό και σώμα
- Έρχεται νέο κύμα ανατιμήσεων μετά το Πάσχα στα σούπερ μάρκετ
- Νέες απειλές Τραμπ: «Μπορεί να περάσουμε από την Κούβα αφού τελειώσουμε με το Ιράν»
- Πλοίο διέσχισε τα Στενά του Ορμούζ παρά τον ναυτικό αποκλεισμό των ΗΠΑ – «Προκαταρκτικές συνομιλίες» Λιβάνου και Ισραήλ
- Μία ασθενής, τρία θανατηφόρα αυτοάνοσα – Κυτταρική θεραπεία CAR-T δείχνει να κάνει θαύματα
- Συνταγή: Τάρτα με σπανάκι
- Ο νόμος του Ισραήλ για τη θανατική ποινή Παλαιστινίων δεν έχει να κάνει με την δικαιοσύνη, αλλά με τον εθνικισμό
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/liana-young-r7LB1pnVH0A-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442