Στη Ρόδο η καταστροφικότερη φωτιά του καλοκαιριού
Στην Ρόδο σημειώθηκε η πιο καταστροφική πυρκαγιά του φετινού καλοκαιριού, όπου κάηκαν συνολικά 42.270 στρέμματα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που καταγράφονται από το ευρωπαϊκό σύστημα δορυφορικής κατόπτευσης και καταγραφής δασικών πυρκαγιών (EFFIS).
Επιπλέον μεγάλη έκταση, που υπολογίζεται στα 18.810 στρέμματα, έκαψε η φωτιά που εκδηλώθηκε στις 29 Ιουλίου στην περιοχή Μοιρών Ηρακλείου Κρήτης.
Στην Σέριφο η πυρκαγιά «αφάνισε» 13.210 στρέμματα αγροτοδασικής έκτασης, ενώ στη Θάσο η πυρκαγιά αποτέφρωσε τελικώς 11.860 στρέμματα δάσους.
Στην πυρκαγιά της 3ης Αυγούστου στο Πόρτο Ράφτη κάηκαν τελικώς 4.930 στρέμματα δάσους και σε εκείνη των Κυθήρων, την ίδια μέρα, 3.330 στρέμματα.
Η φωτιά της 7ης Αυγούστου στην Βαρυμπόμπη έκαψε τελικώς 1.820 στρέμματα κυρίως πευκοδάσους, ενώ η πρόσφατη φωτιά στην Ανδρο έκαψε 2.150 στρέμματα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Σαμσουνσπόρ: «Όχι» στους οπαδούς της που ζήτησαν να παίξει κόντρα στην ΑΕΚ με εμφάνιση που θυμίζει τον Κεμάλ
- Αγρότες: Ένταση στη Θεσσαλονίκη – Αστυνομικοί πήγαν να ταυτοποιήσουν παραγωγό την ώρα που όργωνε, στο νοσοκομείο αγρότης [βίντεο]
- Nikon Comedy Wildlife Awards 2025: Γορίλας μπαλαρίνος στην κορυφή – Από αλεπούδες break-dancers σε ερωδιό σέρφερ, όλοι οι νικητές
- Phishing: Πώς εξελίχθηκαν οι επιθέσεις το 2025
- Βουλιαγμένη – Ολυμπιακός 10-12: Πήραν το ντέρμπι κι έκαναν το «12Χ12» οι ερυθρόλευκες
- Αγρότες: Δικαστικός κλητήρας πήγε σε μπλόκο και επέδωσε σε αγρότη αγωγή για χρέη [βίντεο]

