Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Μην γκρεμίσετε όσα πετύχατε, λύσεις θα βρούμε» η συμβουλή Άσμουσεν

«Μην γκρεμίσετε όσα πετύχατε, λύσεις θα βρούμε» η συμβουλή Άσμουσεν

Συγκρατημένη αισιοδοξία για το ελληνικό πρόγραμμα εκφράζει ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος της ΕΚΤ, Γ.Άσμουσεν σε αποκλειστική συνέντευξη στο Βήμα της Κυριακής. Εφικτός ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα φέτος και μικρή ανάπτυξη το 2014, λέει, αλλά εφιστά την προσοχή στη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων.

Συγκρατημένη αισιοδοξία για το ελληνικό πρόγραμμα εκφράζει -με πολύ προσεκτικές όμως δηλώσεις- ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος της ΕΚΤ, Γέργκ Άσμουσεν σε αποκλειστική συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής.

Εφικτός ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα φέτος, αλλά και για «χαμηλό, αλλά θετικό ρυθμό ανάπτυξης το επόμενο έτος» τονίζει, αλλά εφιστά την προσοχή στη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων. Προειδοποιεί δε ότι «οι επαναλαμβανόμενες συζητήσεις για μείωση του χρέους δεν βοηθούν».

Άλλωστε, κατά τον γερμανό αξιωματούχο, για ορισμένους δε ακόμη και διάδοχος του Β.Σόιμπλε μετά τις γερμανικές εκλογές, η ανακοίνωση του Eurogroup της 27ης Νοεμβρίου 2012 απαντά τόσο στο θέμα της μείωσης του χρέους, όσο και στα περί τρίτου πακέτου βοήθειας. Για τον κ. Άσμουσεν το ζήτημα του δημοσιονομικού κενού για τα έτη 2015-16 είναι κρίσιμο. «Χρειαζόμαστε ένα αξιόπιστο Μεσοπρόθεσμο, ώστε η Ελλάδα να επιστρέψει στις αγορές» σημειώνει.

Σε ό,τι αφορά την οικονομία της ευρωζώνης συνολικά, ο κ. Άσμουσεν κρούει τον κώδωνα του κινδύνου του εφησυχασμού μετά τις πρόσφατες θετικές ενδείξεις για έξοδο από την ύφεση. Ακόμη επαναλαμβάνει την πεποίθησή του ότι η παρουσία του ΔΝΤ είναι αναγκαία στην τρόικα – τουλάχιστον προς το παρόν-, ενώ χαρακτηρίζει την τραπεζική ένωση τη μεγαλύτερη «θεσμική αλλαγή» στην Ευρώπη μετά την εισαγωγή του ευρώ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στέψη ή επιστροφή στον Ρέντη;

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αναμετρώνται στο Μετς σήμερα Τετάρτη (24/4, 17:30) για τον τέταρτο τελικό της Volley League γυναικών, με τις «ερυθρόλευκες» να προηγούνται 2-1

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024