Ένας από τους πιο αξιόλογους ανθρώπους και δημοσιογράφους του αθλητικού ρεπορτάζ, ο Ηλίας Μπαζίνας, έφυγε το βράδυ της Πέμπτης (22/8), χάνοντας τη μάχη με τον καρκίνο, στα 73 του χρόνια.

Η απώλεια ενός πραγματικού «δασκάλου», μιας μεγάλης μορφής του αθλητικού Τύπου, αφήνει φτωχότερη την δημοσιογραφική «οικογένεια», αφού τους τελευταίες μήνες πάλεψε με την επάρατη νόσο. Για πολλά χρόνια εργάστηκε στην εφημερίδα «Φίλαθλος», ενώ τελευταία αρθρογραφούσε στην «Live Sport».

Η κηδεία του Ηλία Μπαζίνα θα γίνει την προσεχή Δευτέρα (26/8) στο 1ο νεκροταφείο Αθηνών στις 15:00.

Ανακοίνωση του ΠΣΑΤ

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικών Συντακτών εξέδωσε ανακοίνωση για τον θάνατο του δημοσιογράφου, Ηλία Μπαζίνα, η οποία έχει ως εξής:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικών Συντακτών (ΠΣΑΤ) ανακοινώνει με θλίψη την απώλεια του Ηλία Μπαζίνα, ο οποίος «έφυγε» από τη ζωή την Πέμπτη το βράδυ σε ηλικία 73 ετών μετά από σύντομη ασθένεια.

Ο Ηλίας Μπαζίνας υπήρξε επί σειρά ετών αρθρογράφος της εφημερίδας «Φίλαθλος», ενώ τα τελευταία χρόνια αρθρογραφούσε στην εφημερίδα «Live Sport». Στη διάρκεια της καριέρας του εργάστηκε επίσης στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Real F.M» και «Spint F.M.» καθώς και στην εφημερίδα «Real News».

Υπήρξε ερασιτέχνης αθλητής της άρσης βαρών, της πυγμαχίας και των ρίψεων. Σπούδασε νομικά και είναι συγγραφέας βιβλίων μεταξύ των οποίων και το «Χωρίς Παρωπίδες».

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΣΑΤ αποχαιρετά τον αγαπητό συνάδελφο και συλλυπείται τους οικείους του».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ