Στη Γερμανία με… πονοκέφαλο ο Τρινκιέρι
Για Γερμανία αναχώρησε σήμερα, Πέμπτη, η εθνική ομάδα μπάσκετ, καθώς το προσεχές τριήμερο θα λάβει μέρος σε τουρνουά στο Ουλμ. Ο Αντρέα Τρινκιέρι δεν έκρυψε ότι συδκολεύεται να κατασταλάξει στην τελική δωδεκάδα εν όψει Ευρωμπάσκετ.
Για Γερμανία αναχώρησε σήμερα, Πέμπτη, η εθνική ομάδα μπάσκετ, καθώς το προσεχές τριήμερο θα λάβει μέρος σε τουρνουά στο Ουλμ. Ο Αντρέα Τρινκιέρι δεν έκρυψε ότι συδκολεύεται να κατασταλάξει στην τελική δωδεκάδα εν όψει Ευρωμπάσκετ.
«Είναι πραγματικά δύσκολο. Δεν είναι ρητορεία να πω ότι είναι κάτι που με βασανίζει πολύ και δεν με αφήνει να κοιμηθώ πολύ ήσυχα! Η αλήθεια είναι πως οι παίκτες που αναγκαστικά θα κοπούν, δεν θα είναι χειρότεροι παίκτες, δεν σημαίνει ότι δεν δούλεψαν, ότι δεν βοήθησαν. Οι τελικές επιλογές θα είναι θέμα χημείας… Ακόμη και ο Βλάντο Γιάνκοβιτς θα μπορούσε να είναι ως τώρα και ως το τέλος στην ομάδα. Έκανε εξαιρετική δουλειά στην προετοιμασία και μας βοήθησε πάρα πολύ, παίζοντας σε τέσσερις θέσεις από το 1 ως το 4 ανά περίσταση», δήλωσε ο Ιταλός ομοσπονδιακός τεχνικός.
Όσο για την τελική ευθεία της προετοιμασίας, είπε: «Είχα πει την προηγούμενη εβδομάδα ότι είμαστε στην άσχημη μέση της προετοιμασίας. Δεν είχαμε απομακρυνθεί αρκετά από την έναρξη, αλλά υπήρχε απόσταση και από το τέλος. Τώρα μπαίνουμε σε μια διαφορετική φάση με τα συνεχόμενα φιλικά, στα οποία θα εφαρμόσουμε αυτά πάνω στα οποία έχουμε δουλέψει. Και έχουμε δουλέψει καλά, είμαι ικανοποιημένος από τη δουλειά που έχει γίνει. Έχουμε βγάλει τα τελευταία συμπεράσματα και θα κάνουμε ότι διορθώσεις απαιτούνται».
Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης, ένας από τους 14 παίκτες που είναι διαθέσιμοι (ο Βασίλης Καββαδάς έμεινε στην Αθήνα και θα ενσωματωθεί ξανά από τη Δευτέρα στην προετοιμασία), τόνισε: «Έχουμε μπροστά μας ένα τουρνουά με πιο δυνατές ομάδες σε σχέση με αυτές που αντιμετωπίσαμε στο Ηράκλειο. Έχει γίνει καλή δουλειά και δεν έχει σημασία το ότι έχουμε πάρει νίκες μέχρι τώρα στα φιλικά, αλλά το ότι βελτιωθήκαμε, είδαμε τις όποιες αδυναμίες υπήρχαν και τις δουλέψαμε για να βελτιωθούμε. Συνεχίζουμε να επιμένουμε στην άμυνα, γιατί εκεί χρειάζεται να γίνει περισσότερη δουλειά. Πιστεύω ότι οι έξι αγώνες που έχουμε μπροστά μας στη Γερμανία και στο τουρνουά Ακρόπολις-Eurobank είναι αρκετοί για να είμαστε στο Ευρωμπάσκετ όπως πρέπει να είμαστε. Είναι φανερό ότι κάθε μέρα βελτιωνόμαστε, γινόμαστε καλύτεροι».
Όσο για τις συνεχείς αναφορές περί… φαβορί για την Εθνική, ο 29χρονος άσος είπε: «Αυτό δεν παίζει ρόλο. Είναι εκτιμήσεις και δεν πρέπει να μας παρασύρουν. Αυτό που θα ήταν πραγματικά ευχάριστο είναι να τους επιβεβαιώσουμε, γιατί έχουμε καλή ομάδα και έχουμε υψηλές βλέψεις».
Ο Γιάννης Μπουρούσης δήλωσε-με τη σειρά του-ετοιμοπόλεμος αφού έχει ξεπεράσει το ράγισμα στα πλευρά. «Νιώθω πολύ καλύτερα. Είμαι σε θέση να παίζω και ήδη μπήκα σε κάποιο ρυθμό από το τουρνουά στην Κρήτη. Στους αγώνες αυτούς θα πάρω περισσότερα λεπτά συμμετοχής, για να μπω κι εγώ κανονικά πια στην ομάδα. Οι τραυματισμοί είναι μέσα στο πρόγραμμα. Αλλά δεν νομίζω ότι υπάρχει αθλητής, ο οποίος μόλις του δώσουν το ΟΚ οι γιατροί δεν θα μπει να παίξει άμεσα. Ξέρετε όλοι πόσο αγαπάμε την Εθνική και πόσο θέλουμε να παίξουμε όλοι σ αυτή και σε μια μεγάλη διοργάνωση όπως το Ευρωμπάσκετ… Και να πονάει λίγο κάποιος, θέλει να μπει να παίξει».
Γερός και δυνατός είναι και ο Δημήτρης Κατσίβελης, που ταλαιπωρήθηκε κάκωση στον αντίχειρα. «Αποδείχθηκε ευτυχώς ότι ήταν απλή κάκωση, η οποία δεν μπορούσε να μου στερήσει το όνειρο να βρίσκομαι στην ομάδα, τουλάχιστον ως αυτή τη στιγμή. Δεν περιγράφεται το συναίσθημα του να είσαι μέλος της Εθνικής Ανδρών. Είναι το όνειρο κάθε παιδιού που παίζει μπάσκετ. Κάνουμε καλή δουλειά καθημερινά, η ομάδα είναι καλή. Ούτε τα φιλικά λένε κάτι, ούτε το γεγονός ότι όλοι μας υπολογίζουν ως δυνατή ομάδα. Μετράει το ότι εμείς βλέπουμε τι γίνεται, καταλαβαίνουμε ότι πάμε καλά, ότι βελτιωνόμαστε, αλλά και ότι έχουμε κι άλλα περιθώρια βελτίωσης. Θέλουμε να γίνουμε καλύτεροι μέσα από αυτά τα τελευταία φιλικά, για να παλέψουμε όπως πρέπει στο Ευρωμπάσκετ», δήλωσε ο νεαρός γκαρντ.
Το πρόγραμμα του τουρνουά
Παρασκευή 23/8
19.00 ΠΓΔΜ-Ελλάδα
21.30 Γερμανία-Βοσνία/Ερζεγοβίνη
Σάββατο 24/8
15.30 Γερμανία-ΠΓΔΜ
18.00 Ελλάδα-Βοσνία/Ερζεγοβίνη
Κυριακή 25/8
15.30 Γερμανία-Ελλάδα
18.00 Βοσνία/Ερζεγοβίνη-ΠΓΔΜ
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο Παναθηναϊκός θα πάει στη Βαλένθια με στόχο κάτι που δεν έχει γίνει ποτέ (vids)
- Η ανάρτηση της συντρόφου του Κέντρικ Ναν: «Οι διαιτητές ξέχασαν να βάλουν την πορτοκαλί εμφάνιση»
- Οι αθλητικές μεταδόσεις (9/5): Πού θα δείτε τον τελικό της ΑΕΚ στο BCL και τα play out της Super League
- Μεγάλη στιγμή για την ΑΕΚ – Κοντράρεται με την «πρωτάρα» Ρίτας για την κούπα του BCL
- Πάρτι στα αποδυτήρια της Φενέρμπαχτσε και… μπουγέλο στον Γιασικεβίτσιους (vid)
- Σκάνδαλο κατασκοπείας στο αγγλικό ποδόσφαιρο, για… 200.000.000 λόγους!
- Βαλένθια: Οι πανηγυρισμοί στη «Roig Arena» μετά τη νίκη επί του Παναθηναϊκού (vid)
- Γιουβέντους: Χωρίς Champions League ανοίγει «τρύπα» 100 εκατ. ευρώ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![Μελανσόν εναντίον ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ταϊβάν και Ισραήλ στην ίδια συνέντευξη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/X7BISL4J2FPWXNFMRYL5SQBVHQ-1-127x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 09.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/evgeni-tcherkasski-PcovpDybx9g-unsplash-1-315x220.jpg)








































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442