Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βαρκελώνη, μοναδική και μαγευτική!

Βαρκελώνη, μοναδική και μαγευτική!

Η Βαρκελώνη είναι απ’ αυτές τις ξεχωριστές πόλεις που, όσες ηµέρες κι αν έχεις στη διάθεσή σου, δε σου φαίνονται ποτέ αρκετές για να τις γνωρίσεις πραγματικά. Δεν είναι μια πόλη που απλώς γνωρίζεις, αλλά μια πόλη που πρέπει να γίνεις κοµµάτι της, να ζήσεις για λίγο στους ρυθμούς της, ώστε να σου αποκαλύψει την […]

Η Βαρκελώνη είναι απ’ αυτές τις ξεχωριστές πόλεις που, όσες ηµέρες κι αν έχεις στη διάθεσή σου, δε σου φαίνονται ποτέ αρκετές για να τις γνωρίσεις πραγματικά. Δεν είναι μια πόλη που απλώς γνωρίζεις, αλλά μια πόλη που πρέπει να γίνεις κοµµάτι της, να ζήσεις για λίγο στους ρυθμούς της, ώστε να σου αποκαλύψει την πραγµατική της µαγεία και, στο τέλος, να σε βάλει μάλλον σε σκέψεις για να αναζητήσεις εκεί σπίτι και δουλειά. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο ότι είναι μια από εκείνες τις ευρωπαϊκές πόλεις που οι τουρίστες επισκέπτονται παραπάνω από μια φορά.

Η γνωριµία µε τη Βαρκελώνη γίνεται εύκολα, καθώς το σύστημα των μέσων μαζικής μεταφοράς είναι κάτι παραπάνω από υποδειγματικό, είθισται δε να ξεκινά από την περίφηµη La Rambla, τον πεζόδροµο που ξεκινά από τη µεγαλειώδη Plaza de Catalunya και καταλήγει στο λιμάνι. Σε όλη τη διαδροµή µουσικοί, µικροπωλητές, καλλιτέχνες του δρόµου φροντίζουν να ενισχύουν τη µοναδικότητα της πρωτεύουσας της Καταλονίας. Από εκεί ακολουθήστε τα γραφικά στενά της Παλιάς Πόλης και βρεθείτε ξανά στη θάλασσα και την Barceloneta, μια από τις πιο συναρπαστικές συνοικίες της Βαρκελώνης και φυσικά µια πανέµορφη γεµάτη ζωή παραλία και γραφικά tapas bar.

Κατευθυνθείτε στο λιµάνι απ’ όπου αναχωρεί και το τελεφερίκ που οδηγεί στο Montjuic, το λόφο που αποτέλεσε και το επίκεντρο των Ολυµπιακών Αγώνων το 1992, αφού ήταν ο τόπος που επιλέχθηκε για να φιλοξενήσει το Ολυµπιακό Αθλητικό Συγκρότηµα της Βαρκελώνης. Μια στάση στο Camp Nou, τη θρυλική έδρα της Barcelona, θεωρείται απόλυτα επιβεβλημένη από τη στιγμή που θα βρεθείτε στην πρωτεύουσα της Καταλονίας.

Την επόµενη ηµέρα αφιερώστε τη στον Γκαουντί, την εµβληµατική προσωπικότητα που σηµάδεψε την αρχιτεκτονική αλλά και την προσωπικότητα της πρωτεύουσας της Καταλονίας. Ό,τι κι αν έχετε ακούσει για τον Γκαουντί και το έργο του σίγουρα είναι λίγο µπροστά στην πραγµατικότητα. Η φημισμένη La Pedrera φανερώνει με τον καλύτερο τρόπο την άποψη του Gaudi για το πώς πρέπει να είναι μια πολυκατοικία, ενώ το πάρκο Guell μοιάζει βγαλμένο από τα παραμύθια και εξασφαλίζει μοναδική, πανοραμική θέα στην πόλη. Για το τέλος αφήσαμε τη Sagrada Famiglia. Εντυπωσιακή μέχρι εκεί όπου φτάνει το βλέμμα, ηµιτελής ακόµα ορθώνεται στον ουρανό της Βαρκελώνης, δίνοντας την αίσθηση πως αγγίζει τον ουρανό και επικοινωνεί με την Αγία Οικογένεια, όπως ακριβώς το είχε οραματιστεί ο Gaudi.

Τέλος, αν έχετε μια επιπλέον μέρα στη διάθεσή σας, τότε μάλλον αξίζει να οργανώσετε μια εκδρομή στο Φιγκέρες. Εκεί, πέρα από τη γραφικότητα του σκηνικού, θα έχετε τη δυνατότητα να γνωρίσετε από κοντά τα έργα του Νταλί στο Μουσείο Νταλί.

* Για ένα αξέχαστο ταξίδι στην πόλη της Βαρκελώνης, και όχι μόνο, επισκεφθείτε τοwww.travelplan.gr ή απευθυνθείτε σε έναν εξειδικευμένο ταξιδιωτικό σύμβουλο στο 210 3333300.

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024