Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Προσαγωγή χρυσαυγιτών που έκαναν εκδήλωση υπό την πανσέληνο

Προσαγωγή χρυσαυγιτών που έκαναν εκδήλωση υπό την πανσέληνο

Οκτώ άτομα, μέλη της Χρυσής Αυγής, προσήγαγε το βράδυ της Τετάρτης η αστυνομία από τον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών. Oι οκτώ χρυσαυγίτες προσπάθησαν υπό το φως της πανσελήνου να πραγματοποιήσουν χωρίς άδεια εκδήλωση «ιστορικο-εκπαιδευτικού» χαρακτήρα, προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας.

Οκτώ άτομα, μέλη της Χρυσής Αυγής, προσήγαγε το βράδυ της Τετάρτης η αστυνομία από τον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών.

Σύμφωνα με Τα Νέα, οι οκτώ χρυσαυγίτες προσπάθησαν υπό το φως της πανσελήνου να πραγματοποιήσουν χωρίς άδεια εκδήλωση «ιστορικο-εκπαιδευτικού» χαρακτήρα, με θέμα «Δελφοί, ο ομφαλός της Γης, προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας.

Ύστερα από σχετική καταγγελία, δύο διμοιρίες ΜΑΤ επενέβησαν και προσήγαγαν οκτώ άτομα, τα οποία βρίσκονταν ακόμα στον αρχαιολογικό χώρο.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι προσαχθέντες παρεμπόδιζαν και τους υπόλοιπους επισκέπτες του αρχαιολογικού χώρου, ο οποίος παρέμεινε ανοικτός χθες το βράδυ, στο πλαίσιο εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία σε όλη την Ελλάδα, για την αυγουστιάτικη πανσέληνο.

Η Χρυσή Αυγή ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι θα πραγματοποιούσε εκδήλωση «στο ιερότερο σημείο του αρχαίου κόσμου […] με θέματα ελληνικής ιστορίας».

Έντονα αντέδρασαν τα πολιτικά κόμματα μιλώντας για «καπηλεία και βεβήλωση» του αρχαιολογικού χώρου από τα «μορφώματα της ναζιστικής ιδεολογίας».

Σε ανακοίνωσή της με τίτλο «Η αλήθεια για την επίσκεψή μας στους Δελφούς» χαρακτηρίζει τις προσαγωγές χρυσαυγιτών «γελοίες και παράνομες» και συμπληρώνει πως «οι μόνοι που είχαν ομοιόχρωμη εμφάνιση και τρόμαζαν τους συγκεντρωμένους τουρίστες ήταν οι δυνάμεις των ΜΑΤ που είχαν παραταχθεί με γκλομπ, κράνη και ασπίδες στην είσοδο του αρχαιολογικού χώρου».

Πάντως, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με το in.gr ο γραμματέας της Χρυσής Αυγής Φωκίδας Χρήστος Μπακαλιός διέψευσε ότι έχουν γίνει προσαγωγές.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

«Κοκκινίζει» το «Βίλα Παρκ»: Πόσα εισιτήρια θα πάρει ο Ολυμπιακός…

Τα εισιτήρια που θα πάρει ο Ολυμπιακός για τον εκτός έδρας ημιτελικό με την Άστον Βίλα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024