Το αίτημα για την απελευθέρωση του Χόσνι Μουμπάρακ, που ανετράπη στη λαϊκή εξέγερση του 2011, πρόκειται να εξετάσει αιγυπτιακό δικαστήριο. Ο δικηγόρος του Φαρίντ Ελ-Ντιμπ εμφανίστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος για την έκβαση της υπόθεσης και την απελευθέρωση του Μουμπάρακ, κατόπιν της απαλλαγής του για υπόθεση διαφθοράς. Ωστόσο, η εισαγγελία αναμένεται να προσφύγει κατά της απελευθέρωσής του, με αποτέλεσμα πιθανότατα να καθυστερήσει η έξοδός του από τη φυλακή για αρκετές ημέρες.

Το αίτημα για την απελευθέρωση του Χόσνι Μουμπάρακ, που ανετράπη στη λαϊκή εξέγερση του 2011, πρόκειται να εξετάσει αιγυπτιακό δικαστήριο.

Ο δικηγόρος του Φαρίντ Ελ-Ντιμπ, με σχετικές δηλώσεις του στο πρακτορείο Reuters, εμφανίστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος για την έκβαση της υπόθεσης και την απελευθέρωση του Μουμπάρακ, κατόπιν της απαλλαγής του από την Εισαγγελία για υπόθεση διαφθοράς.

«Το μόνο που έμεινε είναι μία απλή διοικητική διαδικασία που δεν θα πάρει περισσότερο από 48 ώρες. Θα πρέπει να είναι ελεύθερος έως τα τέλη της εβδομάδας» ανέφερε ο Φαρίντ Ελ-Ντιμπ.

Ωστόσο, η εισαγγελία αναμένεται να προσφύγει κατά της απελευθέρωσης του Χόσνι Μουμπάρακ, με αποτέλεσμα πιθανότατα να καθυστερήσει η έξοδός του από τη φυλακή για αρκετές ημέρες.

Εκκρεμεί, πάντως, η επανάληψη της δίκης του 85χρονου Χόσνι Μουμπάρακ με τις κατηγορίες της συνέργειας στη δολοφονία διαδηλωτών, κατά τις συγκεντρώσεις που σάρωσαν την Αίγυπτο στη διάρκεια της εξέγερσης που σήμανε τους τίτλους τέλους της 30ετούς κυριαρχίας του.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr