Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γάτος σώθηκε χάρη στη μετάγγιση αίματος από σκύλο

Γάτος σώθηκε χάρη στη μετάγγιση αίματος από σκύλο

Ο φύλακας-άγγελος του Ρόρι, ενός γάτου από τη Νέα Ζηλανδία, που κατάπιε ποντικοφάρμακο, αποδείχθηκε ένα λαμπραντόρ. Ο γάτος, που μεταφέρθηκε στον κτηνίατρο, σε κρίσιμη κατάσταση, σώθηκε τελικά μετά από μετάγγιση αίματος από τον σκύλο. Πρόκειται για μία σπάνια περίπτωση μετάγγισης ανάμεσα σε δύο διαφορετικά είδη ζώων.

Ο φύλακας-άγγελος του Ρόρι, ενός γάτου από τη Νέα Ζηλανδία, που κατάπιε ποντικοφάρμακο, αποδείχθηκε ένα λαμπραντόρ. Ο γάτος σώθηκε μετά από μετάγγιση αίματος από τον σκύλο.

Πρόκειται για μία σπάνια περίπτωση μετάγγισης ανάμεσα σε δύο διαφορετικά είδη ζώων.

Ο Ρόρι με το κόκκινο τρίχωμα κατάπιε ποντικοφάρμακο και ο ιδιοκτήτης του Κιμ Έντουαρντς τον μετέφερε επειγόντως σε κτηνίατρο, στην μικρή πόλη Τοράνγκα.

‘Ομως, η υγεία του Ρόρι επιδεινωνόταν ραγδαία και χρειαζόταν αίμα. Η κτηνίατρος Κέιτ Χέλερ δεν είχε αρκετό χρόνο ώστε να στείλει δείγμα αίματος του γάτου στο εργαστήριο για να διαπιστώσει την ομάδα αίματός του.

Αποφάσισε λοιπόν να του κάνει μετάγγιση αίματος που πήρε από το λαμπραντόρ μιας γειτόνισσας. «Ο κόσμος θα σκεφτεί ότι η όλη διαδικασία ήταν πραγματικά ακραία. Όμως, είχε αποτέλεσμα και του σώσαμε τη ζωή» δήλωσε η κτηνίατρος.

«Η κτηνίατρος έκανε ό,τι μπορούσε. Είναι απίστευτο το γεγονός ότι αυτό είχε αποτέλεσμα» δήλωσε περιχαρής ο ιδιοκτήτης του γάτου. «Και εμείς δεν έχουμε ένα γάτο που γαβγίζει ή τρέχει να φέρει την εφημερίδα» είπε αστειευόμενος ο Κιμ ‘Εντουαρτς.

Λίγες ημέρες μετά, ο Ρόρι ανάρρωσε πλήρως.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024