Στο επόμενο τρίμηνο οι διαγωνισμοί για ΟΛΠ, ΟΛΘ και Εγνατία Οδό
«Οι τελευταίες εξελίξεις στο ΤΑΙΠΕΔ δεν αποτελούν λόγο για να υπάρξει η οποιαδήποτε καθυστέρηση στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων της χώρας», επισημαίνει ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, Ιωάννης Εμίρης. Μέσα στο επόμενο τρίμηνο θα ξεκινήσουν οι διαγωνισμοί για ΟΛΠ, ΟΛΘ και Εγνατία Οδό, λέει και προσθέτει ότι το μέχρι σήμερα έργο του Ταμείου έχει αποφέρει στο κράτος 3,5 δισ. ευρώ.
«Οι τελευταίες εξελίξεις στο ΤΑΙΠΕΔ δεν αποτελούν λόγο για να υπάρξει η οποιαδήποτε καθυστέρηση στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων της χώρας», επισημαίνει ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, Ιωάννης Εμίρης και ανακοινώνει ότι μέσα στο επόμενο τρίμηνο θα ξεκινήσουν οι διαγωνισμοί για ΟΛΠ, ΟΛΘ και Εγνατία Οδό.
Το έργο που έχει συντελεστεί μέχρι σήμερα, έχει ήδη αποφέρει 3,5 δισ. ευρώ στο ελληνικό κράτος και αλλάζει τις δομές και τον τρόπο λειτουργίας της χώρας συνολικότερα, βάζοντας την σε αναπτυξιακή τροχιά, αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Εμίρης.
«Ήδη το ΤΑΙΠΕΔ ανακοίνωσε την έναρξη διαδικασιών για την αξιοποίηση της Ελληνικής Εταιρίας Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού (ROSCO).
» Μέσα στο επόμενο τρίμηνο αναμένεται η έναρξη αξιοποίησης των ΟΛΠ και ΟΛΘ καθώς και της Εγνατίας Οδού ενώ αναμένονται οι δεσμευτικές προτάσεις σε μια σειρά από διαγωνισμούς (ΕΥΑΘ, ΟΔΙΕ, Παλιούρι, Ελληνικό, Αφάντου, Ξενία, το Cluster της Μαρίνας Αλίμου, Μαρίνα της Πύλου και Μαρίνα της Χίου).
» Συνολικά ήδη περισσότερα από 23 έργα είναι σε εξέλιξη, εκ των οποίων 8 έχουν ολοκληρωθεί και για 15 να ολοκληρώνονται οι διαδικασίες», τονίζει κ. Εμίρης.
Επίσης, ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, ανέφερε ότι περισσότερα από 3.152 ακίνητα έχουν προεπιλεγεί και πάνω από 90 νομοθετικές ρυθμίσεις έχουν προωθηθεί τα τελευταία 2 χρόνια για να αρθούν αντίστοιχα εμπόδια.
Στον τομέα των ακινήτων το Ταμείο προωθεί μια πρωτοποριακή διαδικασία, το e-auction, μια διαδικτυακή πλατφόρμα ηλεκτρονικών δημοπρασιών.
«Δεν ήταν εύκολο να φτάσουμε εδώ, λαμβάνοντας υπόψη ότι δεν υπάρχει ενιαία προσέγγιση προς όλα τα έργα καθώς το κάθε ένα από αυτά έχει τα δικά του χαρακτηριστικά και δυσκολίες που απαιτούν ιδιαίτερο χειρισμό προκειμένου να αντιμετωπισθούν αποτελεσματικά πριν την έναρξη των διαγωνισμών», αναφέρει ο κ. Εμίρης.
«Μέσα σε αυτό το πλαίσιο ορισμένα έργα είναι αναμενόμενο να εξελίσσονται ταχύτερα από άλλα. Το ΤΑΙΠΕΔ λειτουργεί σε ένα περιβάλλον που δεν είναι ανεξάρτητο από τις προσπάθειες που γίνονται για την ανάκαμψη της χώρας αλλά και από τις δυσκολίες που υπάρχουν σε αυτήν και το ευρύτερο ευρωπαϊκό και διεθνές πλαίσιο. Συντελείται μια πολύ μεγάλη προσπάθεια η οποία θα συνεχιστεί παρά τις όποιες εφήμερες δυσκολίες παρουσιάζονται», επισημαίνει ακόμη ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ελβετία – Κολομβία 4-3 στα πέναλτι (κ.δ. και παράταση 0-0): Μεγάλη πρόκριση των Ελβετών στα προημιτελικά
- Χανιά: Ερευνες για τον εντοπισμό υποβρύχιου αλιέα στη θαλάσσια περιοχή Φραγκοκάστελλου Σφακίων
- Φορτηγό αεροπλάνο αγνοείται στην Αραβική Θάλασσα – Δραματική πτώση με 22.400 πόδια το λεπτό
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Πολλές υποσχέσεις, σόου και παζάρια
- Θ. Γλαβίνας (ΠΑΣΟΚ): Έπρεπε να αλλάξουν τον κ. Ντόκο το επόμενο δευτερόλεπτο
- Νέες επιθέσεις των ΗΠΑ στο Ιράν με στόχο την πόλη – λιμάνι Μπάνταρ Αμπάς, την νήσο Κεσμ και το Σιρίκ
- Διαδοχικές συναντήσεις Γεραπετρίτη στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ – Στο επίκεντρο η διεθνής αρχιτεκτονική ασφάλειας
- Το Ιράν για τις κυρώσεις στο πετρέλαιο: Οι ΗΠΑ οδηγούν τις διαπραγματεύσεις σε αποτυχία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442