Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αποφυλάκιση Μουμπάρακ εντός 48 ωρών προαναγγέλλει ο δικηγόρος του

Αποφυλάκιση Μουμπάρακ εντός 48 ωρών προαναγγέλλει ο δικηγόρος του

Έν μέσω της γενικευμένης ανάφλεξης στην Αίγυπτο έρχεται διά στόματος του συνηγόρου του Χόσνι Μουμπάρακ η είδηση περί επικείμενης αποφυλάκισης του προέδρου που ανετράπη στη λαϊκή εξέγερση του 2011, κατόπιν της απαλλαγής του για υπόθεση διαφθοράς. Εκκρεμεί πάντως η επανάληψη της δίκης του 85χρονου Μουμπάρακ με τις κατηγορίες της συνέργειας στις δολοφονίες διαδηλωτών κατά την εξέγερση που οδήγησε στο τέλος της 30ετούς κυριαρχίας του.

Έν μέσω της γενικευμένης ανάφλεξης στην Αίγυπτο έρχεται διά στόματος του συνηγόρου του Χόσνι Μουμπάρακ η είδηση περί επικείμενης αποφυλάκισης του προέδρου που ανετράπη στη λαϊκή εξέγερση του 2011, κατόπιν της απαλλαγής του από την Εισαγγελία για υπόθεση διαφθοράς.

Οι σχετικές δηλώσεις του δικηγόρου Φαρίντ Ελ-Ντιμπ στο πρακτορείο Reuters ήλθαν αφότου οι δικαστικές αρχές διέταξαν την αποφυλάκιση του Μουμπάρακ για μία εκ των εναπομεινασών υποθέσεων διαφθοράς εναντίον του.

Η μοναδική νομική βάση για τη συνέχιση της κράτησής του εδράζεται σε έτερη υπόθεση διαφθοράς για την οποία κατά τον δικηγόρο θα απαλλαγεί αργότερα εντός της εβδομάδας.

«Το μόνο που έμεινε είναι μία απλή διοικητική διαδικασία που δεν θα πάρει περισσότερο από 48 ώρες. Θα πρέπει να είναι ελεύθερος έως τα τέλη της εβδομάδας» ανέφερε ο Φαρίντ Ελ-Ντιμπ.

Δικαστικές πηγές επιβεβαίωσαν πως ο Μουμπάρακ μπορεί να αποφυλακιστεί εντός της εβδομάδας, λέγοντας πως δεν υπάρχει η νομική βάση για τη συνέχισή της κράτησής του επί του παρόντος.

Εκκρεμεί, πάντως, η επανάληψη της δίκης του 85χρονου Χόσνι Μουμπάρακ με τις κατηγορίες της συνέργειας στη δολοφονία διαδηλωτών, κατά τις συγκεντρώσεις που σάρωσαν την Αίγυπτο στη διάρκεια της εξέγερσης που σήμανε τους τίτλους τέλους της 30ετούς κυριαρχίας του.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024