Έν μέσω της γενικευμένης ανάφλεξης στην Αίγυπτο έρχεται διά στόματος του συνηγόρου του Χόσνι Μουμπάρακ η είδηση περί επικείμενης αποφυλάκισης του προέδρου που ανετράπη στη λαϊκή εξέγερση του 2011, κατόπιν της απαλλαγής του για υπόθεση διαφθοράς. Εκκρεμεί πάντως η επανάληψη της δίκης του 85χρονου Μουμπάρακ με τις κατηγορίες της συνέργειας στις δολοφονίες διαδηλωτών κατά την εξέγερση που οδήγησε στο τέλος της 30ετούς κυριαρχίας του.

Έν μέσω της γενικευμένης ανάφλεξης στην Αίγυπτο έρχεται διά στόματος του συνηγόρου του Χόσνι Μουμπάρακ η είδηση περί επικείμενης αποφυλάκισης του προέδρου που ανετράπη στη λαϊκή εξέγερση του 2011, κατόπιν της απαλλαγής του από την Εισαγγελία για υπόθεση διαφθοράς.

Οι σχετικές δηλώσεις του δικηγόρου Φαρίντ Ελ-Ντιμπ στο πρακτορείο Reuters ήλθαν αφότου οι δικαστικές αρχές διέταξαν την αποφυλάκιση του Μουμπάρακ για μία εκ των εναπομεινασών υποθέσεων διαφθοράς εναντίον του.

Η μοναδική νομική βάση για τη συνέχιση της κράτησής του εδράζεται σε έτερη υπόθεση διαφθοράς για την οποία κατά τον δικηγόρο θα απαλλαγεί αργότερα εντός της εβδομάδας.

«Το μόνο που έμεινε είναι μία απλή διοικητική διαδικασία που δεν θα πάρει περισσότερο από 48 ώρες. Θα πρέπει να είναι ελεύθερος έως τα τέλη της εβδομάδας» ανέφερε ο Φαρίντ Ελ-Ντιμπ.

Δικαστικές πηγές επιβεβαίωσαν πως ο Μουμπάρακ μπορεί να αποφυλακιστεί εντός της εβδομάδας, λέγοντας πως δεν υπάρχει η νομική βάση για τη συνέχισή της κράτησής του επί του παρόντος.

Εκκρεμεί, πάντως, η επανάληψη της δίκης του 85χρονου Χόσνι Μουμπάρακ με τις κατηγορίες της συνέργειας στη δολοφονία διαδηλωτών, κατά τις συγκεντρώσεις που σάρωσαν την Αίγυπτο στη διάρκεια της εξέγερσης που σήμανε τους τίτλους τέλους της 30ετούς κυριαρχίας του.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr