Καλύτερα να κλείσουν επιχειρήσεις που χρωστάνε και δημιουργούν ελλείμματα, παρά να παραμείνουν ανοιχτές και να συνεχίσουν να παράγουν ελλείμματα στο κράτος, τα ασφαλιστικά ταμεία και τους εργαζομένους τους, δηλώνει ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης.

Καλύτερα να κλείσουν επιχειρήσεις που οφείλουν και δημιουργούν ελλείμματα, παρά να παραμείνουν ανοιχτές και να συνεχίσουν να παράγουν ελλείμματα στο κράτος, τα ασφαλιστικά ταμεία και τους εργαζομένους τους, δηλώνει ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης, επισημαίνοντας ότι η ανταπόκριση των φορολογουμένων στις ρυθμίσεις χρεών είναι περιορισμένη.

Σε δηλώσεις που έκανε στο ραδιόφωνο του Σκάι, σχολιάζοντας τα δημοσιεύματα περί υπερφορολόγησης, ο κ. Θεοχάρης είπε πως το ποσό από την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων από το εισόδημα θα είναι εφέτος 2 δισ. ευρώ χαμηλότερο συγκριτικά με πέρυσι.

Αναγνώρισε πάντως, ότι θα υπάρξει πρόβλημα για όσους παραλάβουν όλες τις ειδοποιήσεις για τον ΦΑΠ (2011, 2012 και 2013).

«Περίπου 50.000 φορολογούμενοι έχουν προβεί σε ρύθμιση οφειλών περασμένων ετών, δεν είμαστε ικανοποιημένοι», σημείωσε.

Ο γγ Δημοσίων Εσόδων είπε ότι μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί 4,5 εκατ. φορολογικές δηλώσεις, περίπου, τα 4 εκατ. έχουν εκκαθαριστεί και απομένουν περίπου 1 εκατομμύριο έως το τέλος Αυγούστου.

Όπως είπε ο κ. Θεοχάρης, περίπου 130.000 φορολογούμενοι έχουν κληθεί να στείλουν περισσότερα στοιχεία στην Εφορία, ενώ απ’ αυτές οι 15.000 περίπου, έχουν εκκαθαριστεί.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr