Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βουτιά θανάτου 18χρονου από τρόλεϊ για ένα εισιτήριο

Βουτιά θανάτου 18χρονου από τρόλεϊ για ένα εισιτήριο

Τραγικό θάνατο βρήκε ένας 18χρονος, ο οποίος επέβαινε σε τρόλεϊ με προορισμό το Περιστέρι. Σε έλεγχο, ο νεαρός δεν είχε εισιτήριο και όταν ο ελεγκτής τού ζήτησε να κατέβει μαζί του στο τέρμα, ο νεαρός φέρεται να πήδηξε από το τρόλεϊ με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα. Δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια σχηματίστηκε εις βάρος του οδηγού και του ελεγκτή, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα και ακολούθως αφέθησαν ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους. 

Τραγικό θάνατο βρήκε ένας 18χρονος, ο οποίος επέβαινε σε τρόλεϊ με προορισμό το Περιστέρι. Σε έλεγχο εισιτηρίων ο νεαρός δεν είχε εισιτήριο και όταν ο ελεγκτής τού ζήτησε να κατέβει μαζί του στο τέρμα, ο νεαρός φέρεται να πήδηξε από το τρόλεϊ με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα.

{{{ map }}}Το συμβάν έλαβε χώρα το βράδυ της Τρίτης στην οδό Π.Τσαλδάρη στο Περιστέρι.

Ο νεαρός επιβιβάστηκε στο τρόλεϊ με αριθμό 7039 που εκτελούσε το δρομολόγιο «Ζάππειο – Αγιος Ιερόθεος» από τη στάση του Αγίου Αντωνίου με κατεύθυνση προς Ανθούπολη.

Στην επόμενη στάση μπήκε στο τρόλεϊ ένας ελεγκτής και κατευθύνθηκε προς τον νεαρό ζητώντας του το εισιτήριο.

Ο 18χρονος δεν είχε εισιτήριο και ο ελεγκτής του ζήτησε να αποβιβαστούν μαζί στο τέρμα καθώς δεν είχε να του δώσει τα χρήματα για το πρόστιμο.

Μαρτυρίες αναφέρουν ότι τότε ο νεαρός πάτησε το μπουτόν κινδύνου, άνοιξε την πόρτα και στην προσπάθειά του να διαφύγει πήδηξε έξω από το όχημα, ενώ αυτό ήταν εν κινήσει με αποτέλεσμα να χτυπήσει σοβαρά στο κεφάλι του.

Ο νεαρός μεταφέρθηκε τραυματισμένος στο νοσοκομείο «Αγία Όλγα», ωστόσο, λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης διακομίστηκε στο Γενικό Κρατικό, όπου άφησε την τελευταία του πνοή.

Ο οδηγός και ο ελεγκτής αρχικά κατέθεσαν στους αστυνομικούς της Τροχαίας Περιστερίου και αφέθησαν ελεύθεροι ωστόσο λόγω του θανάτου του 18χρονου κλήθηκαν εκ νέου στο Τμήμα Τροχαίας όπου και συνελήφθησαν. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια. Στη συνέχεια οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα και ακολούθως αφέθησαν ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους.

Ο εισαγγελέας, επίσης, ζήτησε να διενεργηθεί πραγματογνωμοσύνη στο λεωφορείο ώστε να εξακριβωθεί εάν το θύμα «πάτησε το κουδούνι κινδύνου, άνοιξε η πόρτα αλλά αυτομάτως το λεωφορείο ακινητοποιήθηκε, καθώς έτσι είναι προγραμματισμένο, και πέφτοντας έχασε την ισορροπία του», να ληφθούν καταθέσεις από τους γονείς του 19χρονου, αλλά και τους αυτόπτες μάρτυρες, καθώς και να κληθούν άμεσα σε ανωμοτί (χωρίς όρκο) κατάθεση ο οδηγός και ο ελεγκτής.

Η Αστυνομία εξετάζει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες πραγματοποιήθηκε το τραγικό περιστατικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νεαρός φέρεται να τράβηξε τον μοχλό για να ανοίξει η πόρτα του τρόλεϊ με αποτέλεσμα να βρεθεί στο κενό.

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο νεαρός συνεπλάκη με τον ελεγκτή με τον οποίο είχε προηγηθεί έντονος διαπληκτισμός. Κατά τη συμπλοκή ο 18χρονος φέρεται να έσπασε τα γυαλιά του ελεγκτή ενώ ο δεύτερος φέρεται να έσκισε τη μπλούζα του νεαρού.

Μάλιστα άλλοι επιβάτες αντέδρασαν ζητώντας από τον ελεγκτή να μην συμπεριφέρεται κατ’ αυτό το τρόπο. Επίσης αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν πως μετά τη μεταφορά του νεαρού στο νοσοκομείο υπήρξε έντονος διαπληκτισμός μεταξύ του ελεγκτή και επιβατών αλλά και όσων είδαν το σκηνικό.

Στο πλαίσιο της έρευνας θα εξετασθούν επιβάτες του τρόλεϊ για να διαπιστωθούν οι ακριβείς συνθήκες θανάτου του 18χρονου.

«Η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια της αστυνομίας και της δικαιοσύνης» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ΟΣΥ (Οδικές Συγκοινωνίες) Γιάννης Οικονόμου, αναφερόμενος στον τραγικό θάνατο του νεαρού.

«Υπάρχουν καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων, οι οποίες αποτυπώνουν τα πραγματικά γεγονότα» προσέθεσε ο κ. Οικονόμου, συμπληρώνοντας πως δεν επιθυμεί να προκαταβάλει την έρευνα.

«Έχουμε σχηματίσει εικόνα για το θλιβερό συμβάν, αλλά σεβόμαστε τη δικαιοσύνη και την οικογένεια του νεκρού, στην οποία εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια» κατέληξε ο επικεφαλής της ΟΣΥ.

Στο μεταξύ, ενώ στο Διαδίκτυο αναρτούνταν διάφορα σενάρια σχετικά με το πώς συνέβη το το τραγικό περιστατικό ένα από εκείνα εμφανίστηκε ως η «εκδοχή του Οργανισμού Συγκοινωνιών».

Όμως, όπως διαβεβαίωσαν Το Βήμα αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. το κείμενο αυτό δεν αποτελούσε επίσημο έγγραφο του Οργανισμού, ούτε περιλαμβάνεται στη δικογραφία. Οι ίδιοι απέκλεισαν το ενδεχόμενο να είχε «διαρρεύσει» από αστυνομικό που χειρίζεται την υπόθεση.

Έπειτα από ρεπορτάζ εξακριβώθηκε πως επρόκειτο για μια αρχικά προφορική ενημέρωση προς την αρμόδια διεύθυνση του Οργανισμού Συγκοινωνιών για το συμβάν, η οποία έλαβε στη συνέχεια γραπτή μορφή και εστάλη σε Μέσα ενημέρωσης σε ως «θέση» του ΟΣΥ.

Εκ των υστέρων, το έγγραφο αυτό «εξαφανίστηκε» από το ίντερνετ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024