Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι ευεργετικές ιδιότητες των διακοπών

Οι ευεργετικές ιδιότητες των διακοπών

Οι διακοπές για τους περισσότερους από εμάς ξεκινούν σε λίγες ημέρες! Τέλος η δουλειά! Τέλος και το άγχος που αυτή μπορεί να μας προκαλεί.

Οι διακοπές για τους περισσότερους από εμάς ξεκινούν σε λίγες ημέρες! Τέλος η δουλειά! Τέλος και το άγχος που αυτή μπορεί να μας προκαλεί.

Οι διακοπές είναι ιδιαίτερα σημαντικές! Μας δίνουν τη δυνατότητα να απεμπλακούμε από τα πολλά, καθημερινά και δύσκολα επαγγελματικά προβλήματα κι έτσι να απαλλαχθούμε (έστω και προσωρινά) από την πίεση και το άγχος. Επιπλέον, μας επιτρέπουν να χαλαρώσουμε, να ανανεωθούμε και να ανακτήσουμε σωματικές και ψυχικές δυνάμεις.

Φυσικά, όλα αυτά τα καλά αφορούν εκείνους για τους οποίους διακοπές σημαίνουν πλήρη «αποκοπή» από κάθε επαγγελματική δραστηριότητα. Ωστόσο, πόσοι από εμάς κάνουμε διακοπές από την εργασία μας πραγματικά, όταν τα κινητά τηλέφωνα, οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές, το διαδίκτυο και άλλα μέσα επικοινωνίας επιτρέπουν τη συνεχή επαφή με το χώρο εργασίας; Κι όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο, επωφελούμαστε τελικά από τις ευεργετικές ιδιότητες των διακοπών; Η απάντηση, ασφαλώς, είναι όχι!

Εάν, λοιπόν, πρέπει να δουλέψετε κατά τη διάρκεια των διακοπών σας και δεν μπορείτε να κάνετε αλλιώς, τότε καλό θα είναι να θέσετε κάποια όρια. Επιλέξτε μια συγκεκριμένη ώρα κάθε μέρα που θα δουλεύετε, και δουλέψτε μόνο στο διάστημα αυτό. Τις υπόλοιπες ώρες αφιερώστε τις στην ξεκούραση και τη χαλάρωση. Επίσης, θα είναι ιδιαίτερα βοηθητικό να ενημερώσετε για αυτό το πρόγραμμά σας και τους συναδέλφους αλλά και την οικογένειά σας, ώστε να ξέρουν τι να περιμένουν από εσάς. Τηρείστε με «ευλάβεια» τα όρια αυτά για να μην καταστραφεί ο υπόλοιπος πολύτιμος ελεύθερος χρόνος σας.

Να θυμάστε συνεχώς ότι οι διακοπές δεν είναι μόνο ευχάριστες, αλλά και απαραίτητες για την υγεία μας, τόσο τη σωματική, όσο και την ψυχική. Για να ζήσουμε περισσότερα χρόνια, η μείωση του στρες διά μέσου των διακοπών είναι απαραίτητη προϋπόθεση. Με άλλα λόγια, οι διακοπές είναι «φάρμακο»! Ας αφεθούμε λοιπόν στις θεραπευτικές τους ιδιότητες!!

Καλές διακοπές!

Νίκη Γ. Μπίγγου, MSc

Ψυχολόγος, Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού

EduJob

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024