Στα χρώματα του ουράνιου τόξου έβαψαν άγνωστοι τις λωρίδες της διάβασης πεζών μπροστά από την πρεσβεία της Ρωσίας στην Στοκχόλμη, σε διαμαρτυρία για τις πολιτικές της Μόσχας που ποινικοποιούν την «θετική δημόσια έκφραση» σχετικά με την ομοφυλοφιλία. Η σχετική ρωσική νομοθεσία έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις κυρίως στην Ευρώπη.

Στα χρώματα του ουράνιου τόξου έβαψαν άγνωστοι τις λωρίδες της διάβασης πεζών μπροστά από την πρεσβεία της Ρωσίας στην Στοκχόλμη, σε διαμαρτυρία για τις πολιτικές της Μόσχας που ποινικοποιούν την «θετική δημόσια έκφραση» σχετικά με την ομοφυλοφιλία.

Η σχετική ρωσική νομοθεσία έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις κυρίως στην Ευρώπη.

To ουράνιο τόξο χρησιμοποιείται διεθνώς ως σύμβολο στις κινητοποιήσεις για την ισότιμη μεταχείριση ομοφυλόφιλων, αμφιφυλόφιλων και τρανσέξουαλ. Το «ακτιβιστικό βάψιμο» στη διάβαση πεζών στη Στοκχόλμη δεν έχει μόνο να κάνει με την πρόσφατη παρέλαση υπερηφάνειας, αλλά κυρίως με την τοποθεσία -στο «κατώφλι» της ρωσικής πρεσβείας.

Η Μόσχα έχει δεχθεί βέλη κριτικής για την πρόσφατα κυρωθείσα νομοθεσία που ποινικοποιεί την «προπαγάνδα υπέρ του μη παραδοσιακού σεξουαλικού προσανατολισμού» και η οποία θεωρητικά καθιστά ένοχο ακόμη και όποιον υποστηρίξει δημόσια ότι η διάκριση βάσει σεξουαλικού προσανατολισμού είναι καταδικαστέα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr