Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Με εφέσεις συνεχίζεται η δικαστική διαδικασία για την έκρηξη στο Μαρί

Με εφέσεις συνεχίζεται η δικαστική διαδικασία για την έκρηξη στο Μαρί

Στη μάχη των εφέσεων έχει μπει η δικαστική διαδικασία για την υπόθεση της φονικής έκρηξης στη ναυτική βάση στο Μαρί της Κύπρου τον Ιούλιο του 2011. Τόσο η Γενική Εισαγγελία, που χαρακτήρισε τις ποινές «εκδήλως επιεικείς», όσο και οι συνήγοροι υπεράσπισης των τεσσάρων καταδικασθέντων κατέθεσαν εφέσεις κατά απόφασης και των ποινών που επέβαλε το Μόνιμο Κακουργιοδικείο.

Στη μάχη των εφέσεων έχει μπει η δικαστική διαδικασία για την υπόθεση της έκρηξης στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί της Κύπρου, στις 11 Ιουλίου 2011, που οδήγησε στον θάνατο 13 ανθρώπους.

Τόσο η Γενική Εισαγγελία όσο και οι συνήγοροι υπεράσπισης των τεσσάρων καταδικασθέντων προχώρησαν με την καταχώρηση εφέσεων μετά την ανακοίνωση της απόφασης και των ποινών που επέβαλε το Μόνιμο Κακουργιοδικείο.

Σύμφωνα με τον Φιλελεύθερο, τη Δευτέρα καταχωρήθηκαν στο Ανώτατο Δικαστήριο στη Λευκωσία οι εφέσεις εναντίον της καταδικαστικής απόφασης και των ποινών που επιβλήθηκαν στον πρώην υπουργό Άμυνας Κώστα Παπακώστα, στον τέως υποδιευθυντή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χαράλαμπο Χαραλάμπους και στον τέως διευθυντή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ανδρέα Νικολάου.

Επίσης, την περασμένη Παρασκευή κατέθεσε έφεση για την καταδίκη και την ποινή που επιβλήθηκε στον τέως Διοικητή της ΕΜΑΚ Ανδρέα Λοϊζίδη ο συνήγορος υπεράσπισής του Θανάσης Κορφιώτης.

Την περασμένη εβδομάδα η Γενική Εισαγγελία προχώρησε στην καταχώρηση έφεσης κατά των ποινών που επέβαλε το Μόνιμο Κακουργιοδικείο.

Όπως δήλωσε ο βοηθός γενικός εισαγγελέας Ρίκκος Ερωτοκρίτου με την κατάθεση της έφεσης η Εισαγγελία διατυπώνει τη θέση πως οι ποινές που επεβλήθησαν είναι εκδήλως επιεικείς.

Υπενθυμίζεται ότι το Μόνιμο Κακουργιοδικείο είχε επιβάλει στις 2 Αυγούστου ποινή φυλάκισης πέντε ετών στον Κ.Παπακώστα, ενώ οι Ανδρέας Νικολάου, Χαράλαμπος Χαραλάμπους και Ανδρέας Λοϊζίδης καταδικάστηκαν σε ποινή φυλάκισης δυο ετών ο καθένας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024