Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Έρευνες για τους αλλοδαπούς που απέδρασαν από την Αμυγδαλέζα

Έρευνες για τους αλλοδαπούς που απέδρασαν από την Αμυγδαλέζα

Δύο από τους 10 αλλοδαπούς που είχαν αποδράσει από την Αμυγδαλέζα συνελήφθησαν στο Μενίδι, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες της αστυνομίας για την ανεύρεση και των υπόλοιπων. Ο δήμαρχος Μενιδίου θεωρεί ότι η εξέγερση ήταν θέμα χρόνου, προσθέτοντας ότι ο ίδιος είχε επισημάνει το θέμα στον γγ του υπουργείου Δημόσιας Τάξης.

Δύο από τους 10 αλλοδαπούς που είχαν αποδράσει από την Αμυγδαλέζα συνελήφθησαν στο Μενίδι, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες της αστυνομίας για την ανεύρεση και των υπόλοιπων. Οι δύο που συνελήφθησαν είναι από το Πακιστάν.

Στο πλαίσιο της προανάκρισης, που διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, έχουν ταυτοποιηθεί, για την εμπλοκή τους στα επεισόδια, (41) αλλοδαποί (17 υπήκοοι Πακιστάν, 9 Αφγανιστάν και 14 Μπαγκλαντές και 1 Μαρόκο), οι οποίοι συνελήφθησαν, ενώ εξετάζεται η υπαίτια συμμετοχή και άλλων.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίζεται δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα – κατά περίπτωση – αδικήματα της στάσης κρατουμένων, της πρόκλησης επικίνδυνων σωματικών βλαβών, της αντίστασης, της απόδρασης και της πρόκλησης διακεκριμένων φθορών.

Ο δήμαρχος της περιοχής θεωρεί ότι η εξέγερση ήταν θέμα χρόνου, προσθέτοντας ότι ο ίδιος είχε επισημάνει το θέμα στον γγ του υπουργείου.

«Οι συνθήκες κράτησης είναι άθλιες και ο ξεσηκωμός των μεταναστών ήταν κάτι που περιμέναμε» δήλωσε στα Νέα της Δευτέρας ο δήμαρχος Σωτήρης Ντούρος.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, Χρήστος Φωτόπουλος, μιλώντας στον ΑΝΤ1, εκτίμησε πως συμβάντα όπως αυτό της Αμυγδαλέζας δεν αποκλείεται να επαναληφθούν.

«Μας έχουν βάλει να φυλάμε ανθρώπινες ψυχές όντας σε πολύ χειρότερη κατάσταση από αυτούς που φρουρούμε. Οι συνθήκες και για εμάς είναι απάνθρωπες» τόνισε.

Πάντως, η ΕΛ.ΑΣ. ξεκαθαρίζει ότι η επιχείρηση «Ξένιος Δίας» θα συνεχιστεί. Ως προς την παράταση της κράτησης, το υπουργείο Δημόσιας Τάξης παραπέμπει σε κοινοτική οδηγία, που δίνει το δικαίωμα στις χώρες της ΕΕ να αυξήσουν το χρόνο κράτησης έως και 18 μήνες.

Στην επιλογή αυτή καταλήγει το υπουργείο, λόγω της άρνησης συνεργασίας από πρεσβείες των χωρών καταγωγής τους, αλλά και από τους ίδιους τους αλλοδαπούς, οι οποίοι εμφανίζονται να δηλώνουν ψευδή στοιχεία.

Μιλώντας το πρωί της Δευτέρας σε εκπομπή του Mega, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Χρήστος Παρθένης επανέλαβε ότι το κέντρο της Αμυγδαλέζας είναι χωρητικότητας 2.000 ατόμων και σήμερα φιλοξενούνται 1.600 άτομα.

Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι το 2012 επέστρεψαν στις πατρίδες τους 22.000 μετανάστες, ενώ το α’ εξάμηνο του 2013 είχαν επιστρέψει 13.000 άτομα.



Διαβάστε επίσης:

    Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

    Sports in

    O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

    Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

    Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

    in.gr | Ταυτότητα

    Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

    Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

    Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

    Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

    Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

    ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

    Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

    Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024