Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Ω-λα-λα» η εθνική, νίκησε και τη Γαλλία

«Ω-λα-λα» η εθνική, νίκησε και τη Γαλλία

Νέα πολύ καλή εμφάνιση και νίκη για την εθνική μπάσκετ στο διεθνές τουρνουά του Στρασβούργου. Η «γαλανόλευκη», χωρίς τον αρχηγό Βασίλη Σπανούλη και τους Καϊμακόγλου, Μπουρούση, επιβλήθηκε της διοργανώτριας Γαλλίας 79-67 και κατέκτησε την πρώτη θέση με τρεις νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις. Σλούκας: «Νωρίς για συμπεράσματα»...

Νέα πολύ καλή εμφάνιση και νίκη για την εθνική μπάσκετ στο διεθνές τουρνουά του Στρασβούργου. Η «γαλανόλευκη», χωρίς τον αρχηγό Βασίλη Σπανούλη και τους Καϊμακόγλου, Μπουρούση, επιβλήθηκε της διοργανώτριας Γαλλίας 79-67 και κατέκτησε την πρώτη θέση με τρεις νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις.

Οι παίκτες του Αντρέα Τρινκιέρι πήραν από την αρχή το προβάδισμα, αλλά οι «τρικολόρ» κατάφεραν να κρατηθούν κοντά στο σκορ. Όλα αυτά μέχρι το ξεκίνημα της 3ης περιόδου, όταν οι γηπεδούχοι πλησίασαν για πρώτη φορά σε απόσταση αναπνοής (48-49 στο 23′). Στο σημείο εκείνο ένα εκπληκτικό 14-3 για την εθνική «εκτόξευσε» ξανά τη διαφορά, ενώ στο τελευταίο δεκάλεπτο οι Κατσίβελης, Φώτσης με διαδοχικά τρίποντα έκαναν το 53-69 δίνοντας πρόωρο φινάλε στην αναμέτρηση. Εντυπωσιακός και πάλι ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης που πέτυχε 18 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 19-25, 40-45, 51-63, 67-79.

ΕΛΛΑΔΑ (Τρινκιέρι): Ζήσης 9 (1), Παπανικολάου 10, Μαυροκεφαλίδης 18, Μπράμος 6 (2), Πρίντεζης 8 (1), Περπέρογλου, Φώτσης 10 (3), Βουγιούκας 3, Σλούκας 10, Καββαδάς 2, Κατσίβελης 3 (1)

ΓΑΛΛΙΑ (Κολέ): Μπατούμ 2, Πάρκερ 2, Ντιό 15 (1), Αζινκά 16, Ζελαμπάλ 5 (1), Πετρό 6, Καουντί, Πιετρούς 2, Ντε Κολό 10 (2), Βέρστερμαν, Λοβέρζ 9

«Νωρίς για συμπεράσματα»

Μετά τη νίκη επί της Γαλλίας και την πρώτη θέση στο τουρνουά του Στρασβούργου, ο πλέι μέικερ της εθνικής μπάσκετ ανδρών, Κώστας Σλούκας, δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα της ομοσπονδίας: «Είναι πολύ νωρίς ακόμη να μιλήσουμε για συμπεράσματα, αλλά και για να πανηγυρίζουμε. Δείξαμε απλά ένα πολύ καλό πρόσωπο, ήμασταν πιο συγκεντρωμένοι και κερδίσαμε δίκαια. Ένα φιλικό παιχνίδι σε βοηθά να δεις κάποια πράγματα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι κριτήριο για το τι θα κάνεις στην πορεία. Είχαν δώσει οι προπονητές ένα πλάνο, το ακολουθήσαμε, δίνοντας ο κάθε παίκτης το 100%, αυτού που μπορεί, ίσως και το κάτι παραπάνω… Και πιστεύω ότι φάνηκε στο γήπεδο από τον τρόπο που έπαιξε ο καθένας από εμάς. Η Γαλλία είναι μια αθλητική ομάδα, το ξέραμε, μια πολύ καλή ομάδα και χρειάστηκε να παίξουμε έξυπνα και να βάλουμε τα σώματά μας στις φάσεις, να παλέψουμε για κάθε μπάλα για να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλαμε… Και αυτό κάναμε. Όλα αυτά γνωρίζοντας πάρα πολύ καλά ότι είμαστε ακόμη στην αρχή… Υπάρχει πολύς δρόμος ακόμη μπροστά μας»

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024