Τετάρτη 08 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ανοίγουν οι πρεσβείες των ΗΠΑ στο μουσουλμανικό κόσμο, πλην Υεμένης

Ανοίγουν οι πρεσβείες των ΗΠΑ στο μουσουλμανικό κόσμο, πλην Υεμένης

Στο άνοιγμα 18 από τις 19 διπλωματικές αποστολές τους στον μουσουλμανικό κόσμο που είχαν κλείσει λόγω τρομοκρατικής απειλής προχωρούν οι ΗΠΑ, με ητν εξαίρεση της πρεσβείας στην Σαναά στην Υεμένη. Κλειστό θα μείνει επίσης το προξενείο στη Λαχώρη του Πακιστάν, λόγω «ξεχωριστής συγκεκριμένης απειλής», όπως αναφέρει η Ουάσινγκτον.

Στο άνοιγμα 18 από τις 19 διπλωματικές αποστολές τους στον μουσουλμανικό κόσμο που είχαν κλείσει λόγω τρομοκρατικής απειλής προχωρούν οι ΗΠΑ, με ητν εξαίρεση της πρεσβείας στην Σαναά στην Υεμένη.

Κλειστό θα μείνει επίσης το προξενείο στη Λαχώρη του Πακιστάν, λόγω «ξεχωριστής συγκεκριμένης απειλής», όπως αναφέρει η Ουάσινγκτον.

Η πρεσβεία στην Σαναά θα παραμείνει κλειστή καθώς, όπως ανέφερε η εκπρόσωπος του αμερικανικού ΥΠΕΞ Τζένιφερ Ψακή, «υπάρχουν ακόμη ανησυχίες» για απειλή «τρομοκρατικής επίθεσης» από την ομάδα της Αλ Κάιντα στην Υεμένη (την AQAP).

Οι πρεσβείες είχαν κλείσει την προηγούμενη εβδομάδα μετά από υποκλοπή επικοινωνιών που υποδείκνυε ότι υπήρχε τρομοκρατική απειλή. Το επίπεδο συναγερμού τέθηκε στο κόκκινο, ιδιαίτερα στην Υεμένη.

Την Πέμπτη, υπενθυμίζεται, τουλάχιστον 14 ύποπτοι στην Υεμένη για συμμετοχή στην AQAP έπεσαν νεκροί από τα πυρά μη επανδρωμένων αεροσκαφών, σύμφωνα με υεμενίτες αξιωματούχους. Ανάμεσά τους αναφερεται ότι βρίσκονταν και επτά με προέλευση τη Σαουδική Αραβία.

Όσον αφορά την «ξεχωριστή συγκεκριμένη απειλή» στη Λαχώρη, παραμένει σε ισχύ και η σχετική ταξιδιωτική οδηγία προς του αμερικανούς πολίτες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press

Sports in

Τσιτσιπάς: «Το να είμαι Έλληνας και να παίζω στους Ολυμπιακούς είναι σα να τρώω πίτσα στη Ρώμη»

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε και για τους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα γίνουν στο Παρίσι δηλώνοντας ενθουσιασμένος.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 08 Μαϊου 2024