Μεγάλη φωτιά έκλεισε το αεροδρόμιο του Ναϊρόμπι
Μεγάλη φωτιά προκάλεσε το κλείσιμο του διεθνούς αεροδρομίου Τζόμο Κενυάτα του Ναϊρόμπι, ένα από τα σημαντικότερα της ανατολικής Αφρικής. Η φωτιά φαίνεται ότι ξέσπασε στο τμήμα ελέγχου των αναχωρήσεων και επεκτάθηκε γρήγορα στους υπόλοιπους χώρους και τα αίτιά της δεν είναι ακόμη γνωστά. Μετά από τέσσερις ώρες, πυροσβέστες κατάφεραν να περιορίσουν τη φωτιά, η οποία κατέστρεψε την αίθουσα διεθνών αφίξεων.
Μεγάλη φωτιά προκάλεσε το κλείσιμο του διεθνούς αεροδρομίου Τζόμο Κενυάτα του Ναϊρόμπι, ένα από τα σημαντικότερα της ανατολικής Αφρικής.
H φωτιά ξέσπασε τα ξημερώματα και έκαιγε για ώρες, καταστρέφοντας μεγάλο μέρος του αεροδρομίου. Ο καπνός ήταν ορατός από χιλιόμετρα και η θερμότητα εμπόδισε τις πυροσβεστικές δυνάμεις να επιχειρήσουν στο εσωτερικό.
Μετά από τέσσερις ώρες, πυροσβέστες κατάφεραν να περιορίσουν τη φωτιά, η οποία κατέστρεψε την αίθουσα διεθνών αφίξεων.
«Οι πτήσεις κατευθύνονται προς τα αεροδρόμια της Μομπάσα και της Ελντορέτ. Η φωτιά είναι τεράστια» έγραψε ο υπουργός Εσωτερικών Μουτέ Ιρίνγκο στο λογαριασμό του στο Twitter.
Η φωτιά φαίνεται ότι ξέσπασε στο τμήμα ελέγχου των αναχωρήσεων και επεκτάθηκε γρήγορα στους υπόλοιπους χώρους. Τα αίτιά της δεν είναι ακόμη γνωστά.
Δύο άτομα δέχθηκαν τις πρώτες βοήθειες επειδή εισέπνευσαν καπνό.
Όσοι περίμεναν να ταξιδέψουν απομακρύνθηκαν, ενώ όλες οι αεροπορικές εταιρείες που εκτελούσαν πτήσεις από και προς το Ναϊρόμπι τις έχουν εκτρέψει σε κοντινά αεροδρόμια.
Το απόγευμα της Τετάρτης ξεκίνησαν να εκτελλούνται εμπορικές και εσωτερικές πτήσεις, οι οποίες πραγματοποιούνται από το τέρμιναλ που προορίζεται για εμπορικά αεροσκάφη.
O εκπρόσωπος της προεδρίας της χώρας, Μανόα Εσιπίσου πρόσθεσε πως πληροφορίες για την επενάληψη των διεθνών επιβατικών πτήσεων «θα ανακοινωθούν αργότερα» μέσα στην ημέρα.
Αυτόπτες μάρτυρες μιλούν για δύο εκρήξεις (πιθανώς από φιάλη ή ηλεκτρικό κύκλωμα) που ακούστηκαν στο χώρο του ελέγχου πριν χτυπήσει ο συναγερμός.
Οι εικόνες που μεταδόθηκαν δείχνουν μεγάλες ζημιές στο εσωτερικό του αεροδρομίου, με τμήμα της οροφής να έχει καταρρεύσει, απανθρακωμένα γραφεία και το πάτωμα γεμάτο νερό από τις πυροσβεστικές δυνάμεις.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Ανάσταση στην Αλεξανδρούπολη έκανε ο Δένδιας – Το μήνυμά του
- Ιστορική στιγμή στην Bundesliga: Η Ουνιόν Βερολίνου προσέλαβε την πρώτη γυναίκα προπονητή (pic)
- ΗΠΑ: Γυναίκα που είχε εξαφανιστεί όταν ήταν 13 βρέθηκε ζωντανή 32 χρόνια μετά – Δεν ήταν απαγωγή
- Πασχαλινό τραπέζι και σκύλος: Ο απόλυτος οδηγός για όσα δεν πρέπει να τού δώσετε
- Μετανάστευση και κόστος ζωής: Γιατί το ανθρώπινο κεφάλαιο παραμένει στραμμένο στο εξωτερικό
- Μεγάλη η απογοήτευση του Αρτέτα: «Ήταν μπουνιά στο πρόσωπο…»
- Τρεις επιχειρήσεις διάσωσης μεταναστών νότια της Κρήτης
- Ελένη Μενεγάκη: Στη Σεβίλλη για το Πάσχα με τον Ματέο Πανταζόπουλο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 12.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/agustina-heit-mefvaXlDihk-unsplash-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442