Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συγκέντρωση κατά της διαθεσιμότητας από τους εργαζόμενους στον ΟΑΕΔ

Συγκέντρωση κατά της διαθεσιμότητας από τους εργαζόμενους στον ΟΑΕΔ

Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν τη Δευτέρα οι εργαζόμενοι του ΟΑΕΔ, στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας που κήρυξαν για σήμερα και αύριο, Τρίτη, ενάντια στο μέτρο της διαθεσιμότητας. Σε εξέλιξη αυτή την ώρα συμβολική κατάληψη στα γραφεία του Οργανισμού στον Άλιμο. «Είχαμε προειδοποιήσει τη κυβέρνηση πως χτυπώντας τον ΟΑΕΔ χτυπά τους ανέργους» δήλωσε στο ΒΗΜΑ 99,5 ο Γ.Μακράκης, πρόεδρος της ομοσπονδίας εργαζομένων.

Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν τη Δευτέρα οι εργαζόμενοι του ΟΑΕΔ, στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας που κήρυξαν για σήμερα και αύριο, Τρίτη, ενάντια στο μέτρο της διαθεσιμότητας. Σε εξέλιξη αυτή την ώρα συμβολική κατάληψη στα γραφεία του Οργανισμού στον Άλιμο.

«Είχαμε προειδοποιήσει τη κυβέρνηση πως χτυπώντας τον ΟΑΕΔ χτυπά τους ανέργους» δήλωσε στο ΒΗΜΑ 99,5 ο Γ.Μακράκης, πρόεδρος της ομοσπονδίας εργαζομένων ΟΑΕΔ.

Η διοίκηση του Οργανισμού έχει υποχρέωση να ανανεώσει τις κάρτες ανεργίας, πρόσθεσε, ενώ εκτίμησε ότι από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα μείνουν χωρίς επίδομα 100.000 εποχικά εργαζόμενοι, λόγω της αυστηροποίησης του νόμου.

Στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης αντιπροσωπεία των εργαζομένων συναντήθηκε με τους διευθυντές του υπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της υφυπουργού Εύης Χριστοφιλοπούλου. Όπως είπε ο κ. Μακράκης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης δήλωσε αναρμόδιο για το μέτρο της διαθεσιμότητας των εργαζομένων στον ΟΑΕΔ, καθώς είναι αρμοδιότητα του υπουργείου Εργασίας.

Οι εργαζόμενοι στον ΟΑΕΔ συγκεντρώθηκαν στις 10 το πρωί έξω από το υπουργείο Εργασίας, επί της οδού Σταδίου, και ζήτησαν συνάντηση με τον υπουργό Γιάννη Βρούτση.

«Ο υπουργός Εργασίας και η διοίκηση του ΟΑΕΔ ευθύνονται για την κινητικότητα των εργαζομένων στον Οργανισμό. Αν φύγουν τα 250 άτομα από τον ΟΑΕΔ, τότε αυτός δεν θα μπορεί να λειτουργήσει» τόνισε ο κ. Μακράκης.

Στο μεταξύ, σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι αναφέρουν ότι «δεν θα επιτρέψουμε την αποδόμηση του ΟΑΕΔ».

«Η κοινωνική πρόνοια είναι δικαίωμα των πολιτών και υποχρέωση της Πολιτείας. Ενωμένοι, αποφασισμένοι και δυνατοί θα αντιμετωπίσουμε κάθε παράλογη ενέργεια της κυβέρνησης. Η κινητικότητα, η διαθεσιμότητα, ή όπως αλλιώς ονομάζουν οι συγκυβερνώντες την όποια ενέργεια εις βάρος των εργαζομένων στον ΟΑΕΔ, είναι ενέργεια πρώτα εις βάρος του κοινωνικού συνόλου και μετά εις βάρος των υπαλλήλων του ΟΑΕΔ! Όποιος υπερβεί αυτή την ‘κόκκινη γραμμή’ θα βγει εκείνος στη διαθεσιμότητα από τον λαό» τονίζουν.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Βασίλης Σπανούλης: Γεννημένος νικητής (vids)

Ο Βασίλης Σπανούλης ήταν κορυφαίος ως παίκτης. Και ήδη σε 1,5 χρόνο έχει καταφέρει σπουδαία πράγματα ως προπονητής, καταρρίπτοντας έναν πολύ ιδιαίτερο... μύθο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024