Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Συγκεκριμένες απειλές» οδήγησαν στο κλείσιμο των πρεσβειών, λένε οι ΗΠΑ

«Συγκεκριμένες απειλές» οδήγησαν στο κλείσιμο των πρεσβειών, λένε οι ΗΠΑ

Η ασυνήθιστη απόφαση των ΗΠΑ να κλείσουν προσωρινά περισσότερες από 20 πρεσβείες και προξενεία κυρίως σε χώρες της Μέσης Ανατολής υπαγορεύτηκε από το γεγονός ότι υποκλάπηκαν μηνύματα υψηλόβαθμων στελεχών της Αλ Κάιντα, ανέφεραν Αμερικανοί αξιωματούχοι. Το μέτρο συνοδεύτηκε από την αύξηση του επιπέδου συναγερμού σε μονάδες στην Μέση Ανατολή.

Η ασυνήθιστη απόφαση των ΗΠΑ να κλείσουν προσωρινά περισσότερες από 20 πρεσβείες και προξενεία κυρίως σε χώρες της Μέσης Ανατολής υπαγορεύτηκε από το γεγονός ότι υποκλάπηκαν μηνύματα υψηλόβαθμων στελεχών της Αλ Κάιντα, ανέφεραν Αμερικανοί αξιωματούχοι.

Το μέτρο συνοδεύτηκε από την αύξηση του επιπέδου συναγερμού σε μονάδες στην Μέση Ανατολή.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού, υπογράμμισε ο πρόεδρος της Επιτροπής Εσωτερικής Ασφάλειας της Βουλής των Αντιπροσώπων Μάικλ Μακόλ κάνοντας λόγο για «μια από τις πιο αξιόπιστες και πιο συγκεκριμένες απειλές» που έχει δει ο ίδιος μετά την 11η Σεπτεμβρίου. Η απειλή επίθεσης φαίνεται να είναι άμεση, είπε ο Μακόλ στο CBS.

Στο ίδιο μήκος κύματος, μιλώντας στο ABC ο στρατηγός Μάρτιν Ντέμπσεϊ, ο αρχηγός του γενικού επιτελείου στρατού προειδοποίησε ότι οι απειλές της Αλ Κάιντα στρέφονται εναντίον όλων των δυτικών συμφερόντων σημειώνοντας ότι αυτή τη φορά «ήταν πιο συγκεκριμένες απ’ ότι στο παρελθόν».

Ο ακριβής στόχος δεν είναι γνωστός όμως «ο σκοπός είναι σαφής: η ιδέα είναι να επιτεθούν σε δυτικά συμφέροντα, όχι μόνο στα αμερικανικά», συνέχισε.

Εν τω μεταξύ, πολλές μονάδες των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων στη Μέση Ανατολή τελούσαν από την Κυριακή και για τις επόμενες ημέρες σε κατάσταση αυξημένης επιχειρησιακής ετοιμότητας και άμεσου συναγερμού, εξαιτίας των απειλών.

Κατά το CNN, μονάδες του Ναυτικού μετακινήθηκαν πιο κοντά στην Υεμένη ενώ Αμερικανοί πεζοναύτες είναι σε ετοιμότητα στις βάσεις τους στην Ισπανία και την Ιταλία.

Την Κυριακή, 25 πρεσβείες και προξενεία των ΗΠΑ σε χώρες της Μέσης Ανατολής και της Ασίας έκλεισαν για το κοινό – η ημέρα είναι εξάλλου εργάσιμη σε αυτές τις χώρες. Τις πρεσβείες τους στην Υεμένη έκλεισαν επίσης για δύο ημέρες η Γαλλία, η Βρετανία και η Γερμανία.
Επιπλέον, ταξιδιωτική οδηγία για όλο τον κόσμο, αλλά κυρίως την βόρεια Αφρική και την Μέση Ανατολή, εξέδωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, προειδοποιώντας τους Αμερικανούς πολίτες για το ενδεχόμενο πραγματοποίησης τρομοκρατικών επιθέσεων από την Αλ Κάιντα εντός του Αυγούστου.

Για το ζήτημα είχε γίνει το Σάββατο σύσκεψη στο Λευκό Οίκο με τον Μπαράκ Ομπάμα, τον υπουργό Άμυνας Τσακ Χέιγκελ και υψηλόβαθμούς αξιωματικούς και αξιωματούχους.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό/Γερμανικό

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024