Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Εκτός τελικού, με πρόβλημα στον ώμο, η Δράκου στα 50μ. ύπτιο

Εκτός τελικού, με πρόβλημα στον ώμο, η Δράκου στα 50μ. ύπτιο

Ούτε η Νόρα Δράκου κατάφερε κάτι αξιόλογο στην πρώτη εμφάνισή της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κολύμβησης της Βαρκελώνης. Η Πατρινή πρωταθλήτρια έμεινε μακριά από τις δυνατότητές της στα προκριματικά των 50μ. ύπτιο, όπου με επίδοση 28.81 κατετάγη όγδοη στη σειρά της και συνολικά πήρε την 22η θέση στη γενική κατάταξη.

Ούτε η Νόρα Δράκου κατάφερε κάτι αξιόλογο στην πρώτη εμφάνισή της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κολύμβησης της Βαρκελώνης. Η Πατρινή πρωταθλήτρια έμεινε μακριά από τις δυνατότητές της στα προκριματικά των 50μ. ύπτιο, όπου με επίδοση 28.81 κατετάγη όγδοη στη σειρά της και συνολικά πήρε την 22η θέση στη γενική κατάταξη. Η 16άδα των ημιτελικών «έκλεισε» στα 28.60, χρόνος που ήταν σαφώς εφικτός για τη Δράκου, η οποία έχει 28.55 φέτος και 28.25 ατομικό ρεκόρ. Μακράν ταχύτερες του προκριματικού στα 50μ. ύπτιο ήταν οι δύο Κινέζες, η Γιουανχούι Φου (27.55) και η κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ Τζινγκ Ζάο (27.81).

Είχε πρόβλημα στον ώμο…

Διπλά άτυχη στάθηκε η Νόρα Δράκου, η πιο αξιόλογη εκπρόσωπός μας, εδώ στην κολύμβηση στο Παγκόσμιο της Βαρκελώνης (μαζι με τον Πάνο Σαμιλίδη), καθώς παιδεύτηκε αρκετά, ώστε να αποκατασταθεί ο τραυματισμός της στην αριστερή ωμοπλάτη, αλλα δυστυχώς δεν τα κατάφερε. Μπήκε με διάθεση στον αγώνα, αλλά στα πρώτα 20μ. ο ώμος της την πρόδωσε, άκουσε ενα «κρακ», όπως μας είπε, με αποτέλεσμα να της κόψει την φόρα και παρά το πρόβλημα τερμάτισε με 28.81 στα 50μ. ύπτιο και ήταν 22η μεταξύ 51 αθλητριών.

Είχε έρθει εδώ με 28.55 και, αν έκανε τον χρόνο της, θα έμπαινε στον ημιτελικο (με 28.60 μπήκε η 16η, που ήταν η Καναδέζα Σινέντ Ράσελ), ενώ τώρα προβληματίζεται για το αν και κατά πόσο θα μπορέσει να καταφέρει να ‘ναι παρούσα μεθαύριο στο 50άρι ελεύθερο. «Ασχημα τα πράγματα, δυστυχώς στα πρώτα 20μ. αισθάνθηκα ένα κρακ στον ώμο, που με έβγαλε από τον ρυθμό, ένιωσα δυνατό πόνο, όπως και τώρα, αλλά συνέχισα, για να τερματίσω με χρόνο αξιόλογο» είπε λίγο μετά την κούρσα της η Νόρα Δράκου, για να επισημάνει ακόμη ότι:

«Ήθελα πολύ να κάνω κάτι καλό, το πίστευα, το μπορούσα. Ήμουν σε πολύ καλή κατάσταση, αλλά, δύο μέρες πριν έρθω εδώ, ένιωσα τους πρώτους πόνους. Έκανα την αγωγή που μου συνέστησε ο γιατρός της αποστολής, δούλεψα σκληρά όλες αυτές τις μέρες και με φυσιοθεραπειες, αλλά ο ώμος με πρόδωσε. Τώρα θα δούμε με ψυχραιμία αν υπάρχει περίπτωση επιδείνωσης ή μη, ώστε να μπορέσω να αγωνιστώ στο ελεύθερο. Συμβαίνουν αυτά, δυστυχώς, όταν εντείνεις την προετοιμασία σου για κάτι καλο, ήθελα παρά πολύ να αγωνιστώ στο Παγκόσμιο και να μπω τουλάχιστον στον ημιτελικό. Αν μου πουν ότι μπορώ να αγωνιστώ, θα σφίξω τα δόντια και θα το κάνω».

Τις καλύτερες επιδόσεις πέτυχαν στην 6η σειρά οι δυο Κινέζες Φου Γιανχoυι 27.55 και Ζαο Γινγκ 27.81, η κάτοχος του παγκόσμιου ρεκορ με 27,06 απο το 2009 στην Ρώμη. Στην σειρά της Νόρας Δράκου καλύτερη ήταν η Ισπανίδα Μερσέντες Περις με 28.07. Ακόμη στο πρωινό πρόγραμμα έλαμψαν ο Αυστραλός Τζέιμς Μάγκνουσεν, που είναι το λογικό φαβορί, με 47.71 στα 100μ ελεύθερο, η Ισπανίδα Μιρέγια Μπελμόντε με 2.07.21 στα 200μ πεταλούδα, που κέρδισε στην χεριά την Ουγγαρέζα Κατίνκα Χόζου με 2.07.51, ενώ η παγκόσμια ρεκορντγούμαν Λιου Ζιγκε σε άλλη σειρά έκανε 2.07.63 και τέλος ο κορυφαίος Ευρωπαίος, ο Ούγγρος Λάζλο Τσεχ με 1.57.70 στα 200μ μικτής ατομικής, εκεί όπου τον ακολούθησαν, αγωνιζόμενοι σε άλλες σειρές οι Χαγκίνο (Ιαπωνία), Γουανγκ (Κίνα), με 1.57.73, 1.57.83, ενω ο Ολυμπιονίκης, παγκόσμιος πρωταθλητής και ρέκορντμαν Ράιαν Λόχτι, που απέτυχε στα 200μ ελεύθερο να ‘ναι ακόμη και στα μετάλλια, ήταν 5ος απο πλευράς επίδοσης με 1.58.46.

*** Σαμιλίδης και Κουλούρης πανε πακέτο: Δίπλα δίπλα, στην ίδια σειρά κολυμπούν αύριο το πρωί στον προκριματικό των 200μ. προσθίως, ο πολλα υποσχόμενος κι έμπειρος, από πλευράς συμμετοχών, έναντι των άλλων Ελλήνων εδώ, Πάνος Σαμιλίδης και ο πολύ καλός φέτος Δημήτρης Κουλούρης.

Ο Σαμιλίδης, με χρυσές επιτυχίες ως έφηβος σε ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο πρωτάθλημα, μετέχει για 2η φορα σε Παγκόσμιο ανδρών, αφού ήταν παρών στην Σανγκάη το 2011, ενώ ήρθε εδώ στη Βαρκελώνη με χρυσή νίκη στους Μεσογειακους στο 200άρι και 3η θέση στο πρόσθιο.

«Θεωρώ πως είναι το καλύτερό μου αγώνισμα το 200άρι και θα κάνω ό,τι μπορώ, για να δικαιώσω την συμμετοχή μου εδώ» είπε ο Πάνος Σαμιλίδης, ενώ ο καλός μαθητής – του άλλοτε πρωταθλητή στο πρόσθιο και νυν προπονητή, Γιάννη Μηλιδάκη – ο Δημήτρης Κουλούρης είναι αισιόδοξος ότι μπορεί να βελτιώσει την επίδοσή του, που σε κάθε περίπτωση ένα ατομικό ρεκορ σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα είναι αν μη τι άλλο υπέρβαση κι επιτυχία.

Με 2.11.57 ο Πάνος Σαμιλίδης θα κολυμπήσει στην 7η διαδρομή της 5ης σειράς κι ακριβώς δίπλα του ο Δημήτρης Κουλούρης με 2.12.73. Σημειωτέον ότι έχουν την 6η και την 8η αντίστοιχα επίδοση στην σειρά τους, όπου μετέχουν 10 αθλητές (ναι, το Παλαου Σαν Ζόρντι έχει κι αυτή την δυνατότητα), τόσοι μετέχουν άλλωστε και σε άλλες 3 σειρές, εκτός απο την πρώτη στην οποία μετέχουν μόνον τρεις.

Καλύτερος όλων στην σειρά των Ελλήνων αθλητών, αλλά και στον κόσμο φέτος είναι ο Ούγγρος Ντάνιελ Γκιούρτα με 2.07.28, ενώ ακολουθούν οι Τατεΐσι (Ιαπωνία) 2.08.29, Σίνκεβιτς (Ρωσία) 2.08.62, Τζόνσον (ΗΠΑ) 2.10.09, Κοχ (Γερμανία) 2.10.89. Ο κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ Ακιχίρο Γιαμαγκούτσι με 2.07.01 μετέχει στην 3η σειρα κι έχει κάνει φέτος 2.08.03.

*** Γιόρτασαν με σαμπάνιες και τούρτα την χρυσή επιτυχία της 16χρονης Ρούτα Μεϊλουτίτε οι Λιθουανοί, που μένουν στο ίδιο ξενοδοχείο με την ελληνική ομάδα, την Ρωσία κ.αλ, όπως και τους καταδύτες απο τους ψηλότερους βατήρες που γίνεται στο λιμάνι. Το προεδρείο της Λιθουανικής Ομοσπονδίας, οι γονείς της μικρής, αλλά κι ο Βρετανός προπονητής της, Tζουν Ραντ (αφού και η ίδια εδώ και δύο χρονια μένει μόνιμα και πάει στο Κολλέγιο του Πλίμουθ στην Αγγλία), ήταν εκεί και την αποθέωσαν όταν έφθασε η Ρούτα του πρώτου παγκόσμιου ρεκόρ με 1.04.35 στα ημιτελικά, ενω έκανε 1.04.42 στον τελικό κι επικράτησε άνετα.

Η Ρούτα Μεϊλουτίτε, που στα 15 της πέρυσι εγινε η πρώτη Ολυμπιονίκης και μάλιστα χρυσή, για την Λιθουανία στην κολύμβηση, έκανε κι εδώ το ίδιο στην Βαρκελώνη, έγινε η πρώτη Λιθουανή παγκόσμια πρωταθλήτρια στην κολύμβηση!!!. Δικαίως λοιπόν τα πανηγύρια, αλλά πήγε στην συνέχεια κανονικά για φαγητό και βρήκε εκεί την Γιούλια Εφίμοβα, την 21χρονη Ρωσίδα πρωταθλήτρια, που ήταν 2η στο αγώνισμα με 1.05.02 κι έτρωγε ήρεμα σε μια γωνία μαζί με τον πατέρα και προπονητή της. Η Εφίμοβα ήταν 4η πέρυσι στα 100μ και 3η στα 200μ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024