Όσο ο νέος και τρίτος στη σειρά, διάδοχος του βρετανικού θρόνου, Γεώργιος Αλέξανδρος Λουδοβίκος μονοπωλεί το ενδιαφέρον της επικαιρότητας, ένα άλλο, σίγουρα, ταπεινότερο και τετράτροχο απόκτημα του οίκου των Windsor, με εξίσου μακροσκελές όνομα, ετοιμάζεται να αλλάξει χέρια.

Ο λόγος για την λιμουζίνα της γιαγιάς του, Ελισσάβετ –της γνωστής-, μια Daimler Super V8 LWB κατασκευής του 2001, ειδικά προσαρμοσμένης στις ανάγκες ενός μονάρχη.

Και αντιθέτως με ό,τι θα υπέθετε κανείς η Βασίλισσα Ελισσάβετ -η Β΄ βεβαίως, βεβαίως- χρησιμοποιούσε για τις προσωπικές της μετακινήσεις, οδηγώντας η ίδια, τη λιμουζίνα για τρία χρόνια στα πέριξ του Windsor Castle και του Buckingham Palace -ως γνωστόν στην εξοχική της κατοικία στο Balmoral προτιμά να μετακινείται, με Land Rover δεδομένης και της μορφολογίας του εδάφους. Όπως και να έχει, το κοντέρ της οχτακύλινδρης λιμουζίνας έχει γράψει 25.529 χλμ.

Σε ό,τι αφορά τα χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου, εξοπλίζεται με έναν υπερτροφοδοτούμενο V8 κινητήρα 4,0 λίτρων με απόδοση 375 ίππων.

Στα «βασιλικά» χαρακτηριστικά του, συγκαταλέγονται οι, ενσωματωμένοι στα φώτα ομίχλης, γαλάζιοι προβολείς ασφαλείας, ένας εξοπλισμός επικοινωνίας και ενδοσυνεννόησης αλλά και ένα ειδικά τροποποιημένο κεντρικό υποβραχιόνιο, ώστε να μπορεί να φιλοξενήσει μια γυναικεία τσάντα.

Παράλληλα, έχει τοποθετηθεί ένα περίγραμμα από φωτιστικά σώματα neon στον εσωτερικό καθρέφτη το οποίο και αναλάμβανε να ειδοποιεί από μακριά για το… υψηλό περιεχόμενο του αυτοκινήτου.

auto.in.gr