Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Tουλάχιστον 38 νεκροί από πτώση λεωφορείου σε χαράδρα στη νότια Ιταλία

Tουλάχιστον 38 νεκροί από πτώση λεωφορείου σε χαράδρα στη νότια Ιταλία

Τουλάχιστον 38 άνθρωποι σκοτώθηκαν και αρκετοί ακόμα τραυματίστηκαν, όταν οδηγός λεωφορείου έχασε τον έλεγχο του οχήματος, προσέκρουσε σε αρκετά οχήματα και έπεσε σε χαράδρα από ύψος περίπου 30 μέτρων. Το δυστύχημα συνέβη κοντά στο Αβελίνο της νότιας Ιταλίας.

Τουλάχιστον 38 άνθρωποι σκοτώθηκαν και αρκετοί ακόμα τραυματίστηκαν, όταν οδηγός λεωφορείου έχασε τον έλεγχο του οχήματος, προσέκρουσε σε αρκετά οχήματα και έπεσε σε χαράδρα από ύψος περίπου 30 μέτρων.
{{{ map }}}
Το δυστύχημα συνέβη κοντά στο Αβελίνο της νότιας Ιταλίας. Οι πρώτες εκτιμήσεις για τα αίτια κάνουν λόγο για πρόβλημα στα φρένα.

Σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa, έντεκα άτομα τραυματίστηκαν, αρκετά από τα οποία σοβαρά. Ανάμεσα στους τραυματίες είναι και τρία παιδιά, με δύο να έχουν τραυματιστεί σοβαρά σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο.

Ανάμεσα στους νεκρούς φέρεται να είναι και ο οδηγός. Δεν είναι ακόμη σαφές εάν υπάρχουν τραυματίες και από τα οχήματα που χτύπησε το λεωφορείο αφού ο οδηγός έχασε τον έλεγχο και πριν πέσει στη χαράδρα.

Το λεωφορείο μετέφερε συνολικά 50 άτομα. Επέστρεφε στην Νάπολη, η οποία βρίσκεται δυτικά του Αβελίνο, και φαίνεται πως αρκετοί από τους επιβαίνοντες ήταν προσκυνητές για τοπική γιορτή.

Το σημείο του δυστυχήματος είναι δυσπρόσιτο, δυσκολεύοντας σημαντικά το έργο των σωστικών συνεργείων.

*Ο ιταλός πρωθυπουργός Ενρίκο Λέτα, που βρίσκεται από την Κυριακή στην Αθήνα, ανακοίνωσε πως ακύρωσε την επίσκεψη που θα έκανε τη Δευτέρα στην Ακρόπολη σε ένδειξη πένθους για το δυστύχημα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024