H Halliburton κατέστρεψε στοιχεία για την πετρελαιοκηλίδα στον Κόλπο του Μεξικού
Σε συμβιβασμό με την αμερικανική Δικαιοσύνη, που μένει να εγκριθεί από δικαστήριο, κατέληξε η εταρεία Halliburton, παραδεχόμενη πως κατέστρεψε στοιχεία μετά την έκρηξη στην πλατφόρμα πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού του 2010 που προκάλεσε την πετρελαιοκηλίδα «γίγαντα». Η εταιρεία, η μία από τις τρεις εταιρείες (μαζί με την BP και την Transocean) που εμπλέκονται στην υπόθεση, συμφώνησε να πληρώσει το μέγιστο πρόστιμο για την κατηγορία με αντάλλαγμα να μην συνεχιστεί η δίωξη σε βάρος της.
Σε συμβιβασμό με την αμερικανική Δικαιοσύνη κατέληξε η εταρεία Halliburton, παραδεχόμενη πως κατέστρεψε στοιχεία μετά την έκρηξη στην πλατφόρμα πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού του 2010 που προκάλεσε την πετρελαιοκηλίδα «γίγαντα».
Η εταιρεία, η μία από τις τρεις εταιρείες (μαζί με την BP και την Transocean) που εμπλέκονται στην υπόθεση, συμφώνησε να πληρώσει το μέγιστο πρόστιμο για την κατηγορία. Ως μέρος του συμβιβασμού, η εταιρεία θα βρίσκεται για τα επόμενα τρία χρόνια από επιτήρηση.
Το συμβιβασμό ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης χωρίς να αναφέρει το ύψος του προστίμου. Σε ανακοίνωσή της, η ίδια η εταιρεία ανέφερε πως θα πληρώσει 200.000 δολάρια.
Η εταιρεία ανέφερε επίσης ότι μέρος της συμφωνίας είναι παύση της δίωξής της σχετικά με την πετρελαιοκηλίδα. Η συμφωνία πρέπει να εγκριθεί από δικαστήριο.
Tα στοιχεία που παραδέχτηκε ότι κατέστρεψε η εταιρεία αφορούν την κατασκευή της πλατφόρμας. Η εταιρεία είχε συστήσει στην BP να χρησιμοποιήσει 21 «δακτυλίους» στους αγωγούς της πλατφόρμας, η οποία με τη σειρά της όμως περιορίστηκε στους έξι.
Μετά την έκρηξη και τη διαρροή, η εταιρεία προχώρησε δύο φορές σε εξομοίωση για τι θα είχε συμβεί εάν όντως είχαν τοποθετηθεί 21 δακτύλιοι. Οι δύο εξομοιώσεις κατέληξαν στο συμπέρασμα πως η διαφορά θα ήταν μικρή, αλλά η εταιρεία προχώρησε εσκεμμένα στην καταστροφή των στοιχείων των εξομοιώσεων.
H έρευνα της αμερικανικής Δικαιοσύνης συνεχίζεται για τον «επιμερισμό» της ευθύνης στις τρεις εταρείες που εμπλεκόνται.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- H οφθαλμαπάτη των «αόρατων» παπουτσιών: Ούτε σανδάλια, ούτε μπαλαρίνες – Τι είναι;
- Άργος: Εγκεφαλικά νεκρός ο 20χρονος που πυροβόλησαν αστυνομικοί – Βίντεο ντοκουμέντο
- Τσουκαλάς: Η Ελλάδα πληρώνει σαν πρωταθλητής στο ΝΑΤΟ, αλλά εκπροσωπείται σαν παρατηρητής – Ανησυχητικές οι εξελίξεις
- Αγγελόπουλοι για Παπανικολάου, Ντόρσεϊ και Γουόκαπ: «Όταν η ομάδα πετυχαίνει θέλουν περισσότερα, όταν ο παίκτης σέρνεται…»
- Markos by Night: Ο Μάρκος Σεφερλής επιστρέφει με το «Άλλος για Survivor»
- Νεκρή από σφαίρες στο κεφάλι η γυναίκα που εμπλεκόταν σε απόπειρα δολοφονίας Ουκρανού μεγιστάνα – Δύο συλλήψεις
- 4 εκατ. Ευρώ για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας στον Πειραιά
- «Αδειάζουν» στελέχη της ΝΔ τον Γεωργιάδη για την επίθεση στον Τσίπρα – Ανευθυνότητα να καταγγέλλει διαφθορά χωρίς στοιχεία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442