Άμεση τιμολόγηση και κυκλοφορία νέων φαρμάκων από το υπουργείο Υγείας
Την τιμολόγηση 80 έως 100 νέων φαρμάκων και την ένταξή τους στο υπό έκδοση νέο Δελτίο Τιμών, που επεξεργάζεται ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ), αποφάσισε η γενική γραμματεία του υπουργείου Υγείας. Πρόκειται κυρίως για αντιβιοτικά, βιολογικούς παράγοντες και αντικαρκινικά σκευάσματα που έχουν ήδη εγκριθεί από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων.
Στα φαρμακευτικά αυτά ιδιοσκευάσματα περιλαμβάνονται πολλές θεραπευτικές κατηγορίες (αντινεοπλασματικά, βιολογικοί παράγοντες, αντιβιοτικά κ.λπ.), ορισμένα εκ των οποίων χαρακτηρίζονται ως «μοναδικά» και βασίζονται στην καινοτομία νέων δραστικών ουσιών που έχουν ήδη εγκριθεί με επιταχυνόμενη διαδικασία (fast track) τόσο από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ), όσο και από τον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA).
Στην «Ειδική Επιτροπή Αξιολόγησης Πρωτοτύπων-Καινοτόμων Φαρμακευτικών Ιδιοσκευασμάτων» είχε υποβληθεί από τον ΕΟΦ κατάλογος με περίπου 540 νέα φάρμακα, τα οποία έχουν ήδη λάβει έγκριση κυκλοφορίας από τον οργανισμό και τα οποία θα τιμολογηθούν σταδιακά, έως το τέλος του 2013, σε συνάρτηση με την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων και των δημοσιονομικών στόχων.
«Η τιμολόγηση των νέων φαρμάκων και η είσοδός τους στην φαρμακευτική αγορά αποτελεί πάγιο αίτημα αρκετών ομάδων ασθενών με σοβαρές ή/και σπάνιες ασθένειες -που θα αποκτήσουν, πλέον, πρόσβαση στις νέες θεραπείες- αλλά και της φαρμακοβιομηχανίας», αναφέρει το υπουργείο Υγείας.
health.in.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Επικός Μέσι: «Το… τερμάτισα από το προηγούμενο Μουντιάλ» (vid)
- Λορέντζο Καριέρε: Σε κλίμα οδύνης το τελευταίο «αντίο» – Συντετριμμένη η σύζυγος του
- Ευκαρπία: Χειροπέδες σε 58χρονο που άφρισε παγκάρι σε παρεκκλήσι
- Ρόκα: «Μεγάλος σύλλογος ο Ολυμπιακός με ξεκάθαρους στόχους» (vid)
- Voucher παιδικών σταθμών: Άνοιξε η πλατφόρμα για τις αιτήσεις
- Χαμός με «Νοικιάστηκε» από τον Φουρνιέ στην Πάρο (vid)
- Νέα πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ η Ρένα Δούρου με 7 «ναι» και ένα λευκό – Το πρώτο μήνυμα που έστειλε
- Φαράγγι της Σαμαριάς: Ολονύχτια επιχείρηση για τη διάσωση Βέλγου τουρίστα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 18.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ian-nicole-reambonanza-CICFJEHWiFY-unsplash-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442