Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φυσική αποκατάσταση του μαστού χωρίς ενθέματα σιλικόνης

Φυσική αποκατάσταση του μαστού χωρίς ενθέματα σιλικόνης

Μια καινοτόμος μέθοδος δια της οποίας εξασφαλίζεται η επιλογή των κατάλληλων δερματικών κοιλιακών ή γλουτιαίων κρημνών, υπόσχεται φυσική αποκατάσταση του γυναικείου μαστού χωρίς ενθέματα σιλικόνης.

Μια καινοτόμος μέθοδος δια της οποίας εξασφαλίζεται η επιλογή των κατάλληλων δερματικών κοιλιακών ή γλουτιαίων κρημνών, υπόσχεται φυσική αποκατάσταση του γυναικείου μαστού χωρίς ενθέματα σιλικόνης.

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια του 7ου Παγκοσμίου Συνεδρίου Επανορθωτικής Μικροχειρουργικής στο Σικάγο των ΗΠΑ, «με τη νέα μέθοδο εκμηδενίζουμε διεγχειρητικά προβλήματα και μετεγχειρητικές επιπλοκές, όπως μερική νέκρωση του κρημνού ή νέκρωση λίπους» τόνιζε ο επικεφαλής της ιατρικής ομάδας του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Γ. Γεννηματάς», πλαστικός χειρουργός, Δρ Ανδρέας Γραββάνης.

«Το σημαντικότερο είναι ότι ο προεγχειρητικός έλεγχος που πραγματοποιούμε πριν από την χειρουργική επέμβαση μας εξασφαλίζει έναν κρημνό DIEP με την καλύτερη δυνατή αιμάτωση και ο επανορθωτικός χειρουργός μπορεί να εστιάσει απερίσκεπτα στην διαμόρφωση όγκου και σχήματος του νεο-μαστού στοχεύοντας στο καλύτερο δυνατό αισθητικό αποτέλεσμα, τελικό ζητούμενο από τις ασθενείς μας», επεσήμανε.

Σύμφωνα με επιστημονικά δεδομένα οι κρημνοί των διατιτραινουσών αρτηριών (perforator flaps) έφεραν πριν από μερικά χρόνια επανάσταση στην αποκατάσταση ιστικών ελλειμμάτων καθώς εξασφαλίζουν ελάχιστη νοσηρότητα από την δότρια περιοχή.

Έτσι κρημνοί όπως το DIEP (Deep Inferior Epigastric perforator, διατιτραίνων κοιλιακός κρημνός) και GAP (Gluteal artery perforator, διατιτραίνων γλουτιαίος κρημνός) είναι μέθοδοι εκλογής για εξειδικευμένους επανορθωτικούς χειρουργούς για φυσικό αποτέλεσμα αποκατάστασης μαστού χωρίς ενθέματα σιλικόνης.

«Το κρισιμότερο σημείο της μικροχειρουργικής αποκατάσταση, είναι η επιλογή της καλύτερης αγγειακής διατιτρώσας, μέσα από την οποία θα γίνεται η αιμάτωση του ιστού, ο οποίος θα μεταφερθεί για να αποκαταστήσει τον μαστό», σύμφωνα με τον Δρ Γραββάνη.

Μέχρι σήμερα μέθοδος εκλογής, για τους επανορθωτικούς χειρουργούς, είναι η προεγχειρητική αξονική αγγειογραφία με την βοήθεια της οποίας εντοπίζεται η κυρίαρχη αρτηριακή διατιτρώσα.

Ο Δρ Γραββάνης και οι συνεργάτες εισήγαγαν τον όρο «Σύμπλεγμα διατιτρώσας» (perforator-complex) σύμφωνα με τον οποίο η διατιτρώσα αποτελείται από την διατιτραίνουσα-αρτηρία και από την διατιτραίνουσα-φλέβα.

«Δεδομένου ότι η συντριπτική πλειοψηφία προβλημάτων αιματώσεως του κρημνού προέρχονται από το φλεβικό σκέλος του, αποφασίσαμε να επιλέγουμε το σύμπλεγμα-διατιτρώσας με βάση την κυρίαρχη φλεβική διατιτρώσα και όχι με βάση την κυρίαρχη αρτηριακή-διατιτρώσα όπως συμβαίνει μέχρι σήμερα», ανέφερε κατά την διάρκεια της παρουσίασης στο 7ο Παγκόσμιο Συνέδριο Επανορθωτικής Μικροχειρουργικής ο επικεφαλής των ελλήνων γιατρών.

Γι’ αυτό τον σκοπό, η ομάδα των γιατρών υποβάλλει τούς ασθενείς προεγχειρητικά σε αξονική αγγειογραφία για τον εντοπισμό των 2-3 καλύτερων αρτηριακών-διατιτρωσών και στην συνέχεια μελετά με υπέρηχο Duplex την συνοδό φλεβική-διατιτρώσα αυτών. Η μέθοδος αυτή ονομάστηκε «Αξονικά καθοδηγούμενη Υπερηχογραφία» (CT-guided Ultrasonography).

«Με την μέθοδο μας έχουμε απόλυτα ασφαλή αποτέλεσμα και το καλύτερο δυνατό αισθητικό αποτέλεσμα, που είναι το τελικό ζητούμενο για τις γυναίκες σε όλο τον κόσμο», κατέληξε ο Δρ Γραββάνης.

health.in.gr

Sports in

Αυτή είναι η ενδεκάδα της Κ19 του Ολυμπιακού στον ημιτελικό με τη Ναντ

Ποιες είναι οι επιλογές του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου για τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού με τη Ναντ στο Final Four του Youth League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024