Σύστημα κοινόχρηστων ποδηλάτων θα αποκτήσει η Θεσσαλονίκη
Τον καθορισμό κοινόχρηστων χώρων για την εγκατάσταση και λειτουργία συστήματος κοινόχρηστων ποδηλάτων, που θα μπορούν να χρησιμοποιούν για τις μετακινήσεις τους στο ευρύτερο κέντρο της πόλης οι δημότες, οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Θεσσαλονίκης, ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο.
Τον καθορισμό κοινόχρηστων χώρων για την εγκατάσταση και λειτουργία συστήματος κοινόχρηστων ποδηλάτων, που θα μπορούν να χρησιμοποιούν για τις μετακινήσεις τους στο ευρύτερο κέντρο της πόλης οι δημότες, οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Θεσσαλονίκης, ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο.
Σύμφωνα με τη σχετική μελέτη καθορίζονται 26 σημεία εγκατάστασης 450 κοινόχρηστων ποδηλάτων, μέσα στα διοικητικά όρια του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Προβλέπεται ότι τα διαθέσιμα ποδήλατα, σε σχέση με τα σημεία πρόσδεσης και στάθμευσης τους, θα έχουν αναλογία ίση με 2/3, ώστε να υπάρχει η κατά το δυνατόν μεγαλύτερη διαθεσιμότητα θέσεων στάθμευσης από τα ποδήλατα και προκειμένου να μην δημιουργείται συνωστισμός και πλήρωση θέσεων στάθμευσης σε μικρό χρονικό διάστημα.
* Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης διατύπωσε πρόταση ώστε το παραδοσιακό κουλούρι Θεσσαλονίκης να πωλείται από τους μικροπωλητές σε ομοιόμορφα και καλαίσθητα καρότσια, τα οποία θα επιλεγούν κατόπιν διαγωνισμού.
Συνέχεια για τις πανελλαδικές σήμερα με τους υποψήφιους των ΕΠΑΛ να εξετάζονται στην Άλγεβρα - Το in σε συνεργασία με το φροντιστήριο ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ παρουσιάζει τα θέματα και τις απαντήσεις
Πρόκειται για το δεύτερο -και τελευταίο- μάθημα Γενικής Παιδείας που δίνουν οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ στις πανελλαδικές, καθώς από την ερχόμενη Πέμπτη 5 Ιουνίου έως και τις 16 Ιουνίου 2025, θα εξετάζονται σε μαθήματα ειδικότητας
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ ξεκίνησαν τις πανελλαδικές την Παρασκευή με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας και συνεχίζουν τις εξετάσεις τους την Τετάρτη με μαθήματα Προσανατολισμού