Στους 65 νεκρούς ανέβηκε ο απολογισμός των επιθέσεων στο Ιράκ
Το κύμα βομβιστικών επιθέσεων στην πρωτεύουσα του Ιράκ το βράδυ του Σαββάτου στοίχισε τη ζωή σε 65 ανθρώπους, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό, ενώ άλλοι 190 τραυματίστηκαν στη Βαγδάτη και προάστιά της. Πρόκειται για τις πιο αιματηρές συντονισμένες επιθέσεις αυτού του μήνα.
Το κύμα βομβιστικών επιθέσεων στην πρωτεύουσα του Ιράκ το βράδυ του Σαββάτου στοίχισε τη ζωή σε 65 ανθρώπους ενώ άλλοι 190 τραυματίστηκαν στη Βαγδάτη και προάστιά της, σύμφωνα με πηγές της ιρακινής αστυνομίας και γιατρούς, που έκαναν λόγο για τις πιο αιματηρές συντονισμένες επιθέσεις αυτού του μήνα.
Τουλάχιστον 10 παγιδευμένα αυτοκίνητα εξερράγησαν σε διάφορες συνοικίες, στην πλειονότητά τους αυτές όπου ζουν σιίτες, ενώ μια ακόμη επίθεση έπληξε την Μάνταϊν, περίπου 20 χλμ. νότια της Βαγδάτης.
Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι τέσσερα παγιδευμένα αυτοκίνητα εξερράγησαν σε συνοικίες στα νότια της ιρακινής πρωτεύουσας, δύο στο κέντρο της, δύο σε βόρειο και ένα ακόμη σε ανατολικό προάστιο της Βαγδάτης.
Οι επιθέσεις αυτές αυξάνουν σε πάνω από 500 τον απολογισμό των νεκρών εντός του Ιουλίου.
Από την έναρξη της χρονιάς, στο Ιράκ καταγράφεται αναζωπύρωση της βίας κι εκφράζονται φόβοι περί επανόδου της χώρας στον αιματηρό θρησκευτικό πόλεμο της περιόδου 2006-2007.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Ανώτατο Δικαστήριο: Το Ισραήλ οφείλει να επιτρέψει στον Ερυθρό Σταυρό να επισκεφθεί Παλαιστίνιους κρατουμένους
- Diamond League Ρώμης: Στη δεύτερη θέση ο Τεντόγλου (vid)
- Γιορτή σήμερα 5 Ιουνίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 05.06.2026]
- Παίκτης της Βιλερμπάν ο Σιλβέν Φρανσίσκο
- Θεσσαλονίκη: Εκτός φυλακής μέχρι την έφεση ο 42χρονος που πήγε έξω από σπίτι οικογένειας με αλυσοπρίονο



