Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ριζική αναδόμηση του ΕΟΠΥΥ προτείνουν οι συμβεβλημένοι γιατροί

Ριζική αναδόμηση του ΕΟΠΥΥ προτείνουν οι συμβεβλημένοι γιατροί

Τα βασικά ζητήματα που απασχολούν τους γιατρούς της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας έθεσε επί τάπητος η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ σε συνάντηση που είχε την Πέμπτη με τον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, ενώ υπέβαλλε και προτάσεις για την αντιμετώπιση της οικονομικής «τρύπας»του ΕΟΠΥΥ.

Τα βασικά ζητήματα που απασχολούν τους γιατρούς της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας έθεσε επί τάπητος η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ σε συνάντηση που είχε την Πέμπτη με τον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, ενώ υπέβαλλε και προτάσεις για την αντιμετώπιση της οικονομικής «τρύπας» του ΕΟΠΥΥ.

Οι προτάσεις της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ έχουν στόχο τη ριζική αναδόμηση του ΕΟΠΥΥ με κεντρικό πυρήνα το ιδιωτικό ιατρείο και την μετατροπή του ΕΟΠΥΥ σε αγοραστή υπηρεσιών υγείας από τον ιδιωτικό τομέα με ταυτόχρονη διατήρηση όλων των θέσεων εργασίας των ιατρών.

Η ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ ζήτησε επίσης, την θεσμοθέτηση της δυνατότητας σύμβασης όλων των ιατρών με τον ΕΟΠΥΥ, την κατάργηση του πλαφόν των 200 επισκέψεων, την απόσυρση των κουρεμάτων, ειδικά του μέτρου των 20 ημερών, την άμεση και τακτική πληρωμή των οφειλομένων ποσών του ΕΟΠΥΥ προς τους ιατρούς, την συλλογική σύμβαση του ΕΟΠΥΥ με την Ένωση, την αύξηση της αποζημίωσης της ιατρικής επίσκεψης και θέσπιση συμμετοχής 5 ευρώ όπως εφαρμόζεται ήδη στα δημόσια νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας, την επιβολή του μέτρου της αποκλειστικής χορήγησης φαρμάκων μόνο με ιατρική συνταγή, την επαρκή χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ καθώς και άλλα επιμέρους ζητήματα μεγάλης σημασίας όπως την αναβολή του μέτρου της αξιολόγηση των εργαστηρίων.

Ο υπουργός Υγείας εξέφρασε την διάθεση για διάλογο και στοχευμένες δράσεις και δεσμεύθηκε επίσης για την συμμετοχή της Ένωσης στην ομάδα εργασίας που θα έχει ως σκοπό την εκπόνηση πολιτικών με σκοπό την μεταρρύθμιση στον ΕΟΠΥΥ.

Τέλος, όσον αφορά το clawback, η ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ εξέφρασε τη ρητή αντίθεσή της, θεωρώντας το μέτρο άδικο, υποστηρίζοντας ότι οι πάροχοι δεν φέρουν καμία ευθύνη για την εκτέλεση του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ και ότι είναι ανάλγητη η επιβολή τρίτου κουρέματος που συνδυαζόμενη με την εξάμηνη στάση πληρωμών του ΕΟΠΥΥ και τα έξοδα αυτοαξιολόγησης για τα εργαστήρια, δημιουργούν έναν ασφυκτικό οικονομικό κλοιό, που οδηγεί στο κλείσιμο ατομικών κλινικών ιατρείων ή εργαστηρίων.

Ο κ.Γεωργιάδης συμφώνησε ανακοινώνοντας ότι η επαναφορά του κλιμακούμενου rebate εξετάζεται πολύ σοβαρά ως αναγκαίο μέτρο εξορθολογισμού του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ.

health.in.gr

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024