Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Πραξικόπημα του Καραμανλή» χαρακτήρισε την μεταπολίτευση ο Χρ.Παππάς

«Πραξικόπημα του Καραμανλή» χαρακτήρισε την μεταπολίτευση ο Χρ.Παππάς

«Ετοιμάζεστε να γιορτάσετε τη γιορτή σας, τη γιορτή της Μεταπολίτευσης, του πραξικοπήματος θα έλεγα εγώ, της 24ης Ιουλίου 1974» είπε ο Χρ.Παππάς στη Βουλή, αποδεικνύοντας ότι οι προκλητικές δηλώσεις της Χρυσής Αυγής δεν έχουν όριο και τέλος. Εξηγώντας το χαρακτηρισμό αυτό ο Παππάς είπε μεταξύ άλλων ότι «ήταν η απαρχή των σημερινών δεινών η 24η Ιουλίου του ‘74, ήταν η μέρα που η μίζα και η διαπλοκή και η διαφθορά από τα πολύχρωμα τέκνα του Πολυτεχνείου έγινε πραγματικότητα». Για «ανάξια απάντησης» τοποθέτηση μίλησε ο πρόεδρος της Βουλής.

«Ετοιμάζεστε να γιορτάσετε τη γιορτή σας, τη γιορτή της Μεταπολίτευσης, του πραξικοπήματος θα έλεγα εγώ, της 24ης Ιουλίου 1974» είπε ο Χρήστος Παππάς στη Βουλή, αποδεικνύοντας ότι οι -αν μη τι άλλο- προκλητικές δηλώσεις της Χρυσής Αυγής δεν έχουν όριο και τέλος.

Ο Παππάς εξήγησε γιατί προχωρά σε αυτόν τον χαρακτηρισμό λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «ήταν η απαρχή των σημερινών δεινών η 24η Ιουλίου του ‘74, ήταν η μέρα που η μίζα και η διαπλοκή και η διαφθορά από τα πολύχρωμα τέκνα του Πολυτεχνείου έγινε πραγματικότητα».

Για «ανάξια απάντησης» τοποθέτηση μίλησε ο πρόεδρος της Βουλής, Β.Μεϊμαράκης, ενώ σφοδρή ήταν η αντίδραση του Αδ.Γεωργιάδη που πήρε το λόγο αμέσως μετά.

Ειδικότερα, ο Χρήστος Παππας, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής είπε: ««Ετοιμάζεστε να υποδεχθείτε τον εντολοδόχο σας, τον κ. Σόιμπλε και για να γιορτάσετε τη μεγάλη σας γιορτή […] τη γιορτή της μεταπολίτευσης, του Πραξικοπήματος θα έλεγα εγώ, της 24ης Ιουλίου 1974. Και γιατί το λέω πραξικόπημα;

» Ήταν μιας ανωμάλου καταστάσεως, ανώμαλη εξέλιξη. Ήταν όμως ένα πραξικόπημα, διότι ο ψευδό για μας Εθνάρχης, ο Κ.Καραμανλής, ο παλιός, δεν επανέφερε το πλήρες καταργηθέν Σύνταγμα με την 21η Απριλίου 1967, αλλά επανέφερε κουτσουρεμένο το Σύνταγμα του 1952, όπου έλειπαν βασικές διατάξεις περί πολιτεύματος.»

» Και όχι μόνο αυτό, αλλά διατήρησε στη θέση του μέχρι το Σεπτέμβριο αν θυμάμαι καλά, τον πρόεδρο του στρατιωτικού καθεστώτος, ο οποίος είχε και όλα τα προνόμια των προέδρων μέχρι να πεθάνει, τον Φαίδωνα Γκυζίκη. Γι’ αυτό λέω πραξικόπημα».

«Δεν θα μπορέσετε να γιορτάσετε ανοιχτά την υποτιθέμενη γιορτή σας, ο Έλληνας ξύπνησε και κατάλαβε ότι η 24η Ιουλίου του ‘74 υπήρξε η απαρχή των σημερινών δεινών υπήρξε η μέρα όπου η μίζα και η διαπλοκή και η διαφθορά από τα πολύχρωμα τέκνα της γενιάς του Πολυτεχνείου έγινε πραγματικότητα».

» Ο ελληνικός λαός έχει ξεκινήσει μια δική του ειρηνική επανάσταση και μάχεται στο πλευρό του ελληνικού τόξου, στο πλευρό του τόξου της Χρυσής Αυγής, εναντίον όλων σας. […] Καλή λευτεριά στην πατρίδα μας» κατέληξε ο Χρ.Παππάς.

Σφοδρές αντιδράσεις Μεϊμαράκη – Γεωργιάδη

Απαντώντας, ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, είπε: «Εδώ ορκιστήκαμε στο Σύνταγμα χώρας. Ωραίος ο δημόσιος διάλογος, αλλά εδώ ακούστηκαν πράγματα άνω ποταμών, ότι ήταν πραξικόπημα η αποκατάσταση της δημοκρατίας, ξεπερνά κάθε όριο. Επιεικώς αχαρακτήριστα».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Βουλής, Ευ.Μεϊμαράκης, τόνισε: «Το προεδρείο κρίνει πως είναι ανάξια απάντησης. Αυτά είναι κατακτήσεις του λαού και δεν μπαίνει το Προεδρείο σε αυτά, ούτε κάνει συνομιλητές του για τέτοια πράγματα τους συναδέλφους».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024