Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μικρή κάμψη για το κόμμα της Μέρκελ, δυσπιστία για τις παρακολουθήσεις

Μικρή κάμψη για το κόμμα της Μέρκελ, δυσπιστία για τις παρακολουθήσεις

Ελαφρά υποχώρηση, χωρίς όμως να χάνεται το ισχυρό προβάδισμά τους, βλέπουν οι Χριστιανοδημοκράτες της Άνγκελα Μέρκελ σε δημοσκόπηση εννέα εβδομάδες πριν τις γερμανικές εκλογές. Παράλληλα, ξεχωριστή δημοσκόπηση δείχνει πως τέσσερις στους πέντε Γερμανούς δεν πείθονται ότι οι γερμανικές υπηρεσίες ήταν αθώες για το αμερικανικό πρόγραμμα παρακολουθήσεων στη Γερμανία, υπόθεση που έχει μπει ψηλά στην συζήτηση πριν τις εκλογές.

Ελαφρά υποχώρηση, χωρίς όμως να χάνεται το ισχυρό προβάδισμά τους, βλέπουν οι Χριστιανοδημοκράτες (CDU) της Άνγκελα Μέρκελ σε δημοσκόπηση εννέα εβδομάδες πριν τις γερμανικές εκλογές.

Παράλληλα, ξεχωριστή δημοσκόπηση της Forsa δείχνει πως τέσσερις στους πέντε Γερμανούς δεν πείθονται ότι οι γερμανικές υπηρεσίες ήταν αθώες για το αμερικανικό πρόγραμμα παρακολουθήσεων στη Γερμανία, υπόθεση που έχει μπει ψηλά στην συζήτηση πριν τις εκλογές.

Έτσι, στην τελευταία δημοσκόπηση της εταιρείας INSA για την εφημερίδα Bild, οι Χριστιανοδημοκράτες εμφανίζονται στο 38%, μία μονάδα χαμηλότερα σε σύγκριση με την προηγούμενη δημοσκόπηση.

Ταυτόχρονα όμως καταγράφεται και η αδυναμία σχηματισμού και πάλι κυβέρνησης συνεργασίας με τους Φιλεύθερους (FDP), που παραμένει στο όριο του 5% για την είσοδο στο Μπούντεταγκ.

Οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) του Πέερ Στάινμπρουκ παραμένουν στο 26%. Οι Πράσινοι κερδίζουν μία μονάδα και φθάνουν στο 15%, με την Αριστερά να κερδίζει επίσης μία μονάδα και να ανεβαίνει στο 8%.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024