Νέα παράταση για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων ζητούν οι φοροτεχνικοί
Την παράταση των προθεσμιών υποβολής των φορολογικών δηλώσεων μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου ζητούν από το υπουργείο Οικονομικών λογιστές και φοροτεχνικοί, επικαλούμενοι προβλήματα που έχουν ανακύψει.
Την παράταση των προθεσμιών υποβολής των φορολογικών δηλώσεων μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου ζητούν από το υπουργείο Οικονομικών λογιστές και φοροτεχνικοί, επικαλούμενοι προβλήματα που έχουν ανακύψει.
Αν και η υποβολή των δηλώσεων έχει ξεκινήσει από τα τέλη Μαΐου, χιλιάδες φορολογούμενοι δεν διαθέτουν ακόμη κωδικούς για να υποβάλουν ηλεκτρονικά το Ε1 με αποτέλεσμα να καταφεύγουν όλοι μαζί στις εφορίες για να προμηθευτούν τον κλειδάριθμο.
Παράλληλα, πολλοί φορολογούμενοι οι οποίοι έχουν ενημερωθεί από το Taxisnet ότι θα λάβουν κλειδάριθμο με συστημένη επιστολή βρίσκονται ακόμη σε αναμονή.
Την ίδια στιγμή πολλά ασφαλιστικά ταμεία δεν έχουν αποστείλει ακόμη τις βεβαιώσεις αποδοχών στους συνταξιούχους ή έχουν στείλει βεβαιώσεις με λάθος ποσά, γεγονός που καθυστερεί την υποβολή των δηλώσεων χιλιάδων φορολογούμενων και ειδικά συνταξιούχων.
Αλλά και το ηλεκτρονικό σύστημα Taxisnet παρουσιάζει προβλήματα υπερφόρτωσης με αποτέλεσμα φορολογούμενοι και λογιστές να δυσκολεύονται στην αποστολή των φορολογικών δηλώσεων.
Σημειώνεται πως μέχρι σήμερα έχει υποβληθεί το 30% των φορολογικών δηλώσεων ή περίπου 1.800.000 σε σύνολο περίπου 6.500.000 δηλώσεων που αναμένεται να υποβληθούν φέτος ηλεκτρονικά.
Την ίδια ώρα, η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων ετοιμάζεται να ταχυδρομήσει στους φορολογούμενους την πρώτη παρτίδα με 780.000 εκκαθαριστικά σημειώματα. Από τους 780.000 φορολογούμενους μόνο οι 253.000 (32,7% του συνόλου) θα κληθούν να πληρώσουν επιπλέον φόρους και μόλις 57.000 περίπου (7,7% του συνόλου) θα είναι δικαιούχοι επιστροφών φόρου.
Οι υπόλοιποι 470.000 περίπου φορολογούμενοι (60% του συνόλου) θα παραλάβουν μηδενικά εκκαθαριστικά σημειώματα.
Οι 253.000 παραλήπτες χρεωστικών εκκαθαριστικών σημειωμάτων θα καλούνται να πληρώσουν φόρους συνολικού ύψους 190 εκατ. ευρώ, δηλαδή περίπου 751 ευρώ ο καθένας κατά μέσον όρο.
Η ηλεκτρονική υποβολή των ετήσιων δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος για τα φυσικά πρόσωπα, ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του αριθμού φορολογικού μητρώου του φορολογούμενου θα γίνεται ως εξής:
-Για τα ψηφία: 1 και 2 έως και την 22η Ιουλίου 2013,
-Για ψηφία: 3 και 4 έως και την 29η Ιουλίου 2013,
-Για τα ψηφία: 5 και 6 έως και την 5η Αυγούστου 2013,
-Για τα ψηφία: 7 και 8 έως και την 12η Αυγούστου 2013,
-Για το ψηφίο: 9 έως και την 26η Αυγούστου 2013,
και για το ψηφίο: 0 έως και την 30η Αυγούστου 2013.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Δικαστής επικρίνει τον Τραμπ για τη «θρασύτατη» προσπάθειά του να συνεχίσει την κατασκευή της αίθουσας χορού
- Γαλλία: Τα Στενά του Ορμούζ πρέπει να ανοίξουν ξανά, αλλά «όχι με οποιοδήποτε τίμημα»
- Λίβανος: Ο Γκουτέρες καλεί «όλα τα μέρη» να τηρήσουν «πλήρως» την κατάπαυση του πυρός
- Τραμπ: Ο πάπας Λέων είναι ελεύθερος να λέει ό,τι θέλει, αλλά έχει αδυναμίες στην εξωτερική πολιτική
- Το Ιράν χαιρετίζει τη συμφωνία του Λιβάνου με το Ισραήλ – «Εντάσσεται» στην εκεχειρία με τις ΗΠΑ
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: – Παραιτηθείτε… – Δεν εκβιάζομαι…
- Η βαθμολογία στη Euroleague και τα σενάρια για τον Παναθηναϊκό
- Μπαρτζώκας: «Το επίπεδο της Euroleague είναι καλύτερο από ποτέ»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/theodor-vasile-QgV8nrpQjQ8-unsplash-1-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442