Τρίτη 07 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Πακέτα αναβάθμισης Mountune για τα Ford Focus ST και Fiesta ST

Πακέτα αναβάθμισης Mountune για τα Ford Focus ST και Fiesta ST

Η "μπλε οβάλ" φίρμα λανσάρει πακέτα αναβάθμισης Mountune για τα Ford Focus ST και Fiesta ST τα οποία είναι διαθέσιμα και στην ελληνική αγορά από το Σεπτέμβριο με την εργοστασιακή εγγύηση της Ford.

H «μπλε οβάλ» φίρμα ανακοίνωσε ότι θα διαθέσει σε επιλεγμένες ευρωπαϊκές αγορές μεταξύ των οποίων και η ελληνική, ισχυρότερες εκδόσεις των Ford Focus ST και Fiesta ST με πακέτα αναβάθμισης δια χειρός Mountune.

Το kit αναβάθμισης που εξελίσσεται από την Mountune αυξάνει την απόδοση του δίλιτρου EcoBoost του Focus ST σε 275 ίππους ενισχύοντας και τις επιδόσεις του.

Αυτό σημαίνει ότι το αναβαθμισμένο με το πακέτο της Mountune Focus ST επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 6,0 δευτερόλεπτα όντας κατά μισό δευτερόλεπτο ταχύτερο από την «απλή» ST εκδοχή του στη συγκεκριμένη διαδικασία, ενώ το συγκεκριμένο sprint υπερέχει και premium sportscar όπως η Porsche Boxster.

Στην περίπτωση του Fiesta ST Mountune η ισχύς του 1,6 λίτρων EcoBoost αυξάνεται στους 215 ίππους ενώ το μέγεθος επιτάχυνσης από 0-100 χλμ./ώρα περιορίζεται σε 6,7 δευτερόλεπτα (από τα 6,9 δευτερόλεπτα του εργοστασιακού Fiesta ST.
Εκτός από την τυπική διαδικασία των 0-100 χλμ./ώρα τα πακέτα αναβάθμισης της Mountune αυξάνουν και την ρεπρίζ των Focus ST και Fiesta ST.

Έτσι στην περίπτωση του Focus ST η ροπή, που πλέον ανέρχεται στα 400 Nm, μειώνει το χρόνο επιτάχυνσης από 50-100 χλμ./ώρα με τέταρτη σχέση κατά 8/10 του δευτερολέπτου, στα 4,9 δευτερόλεπτα.

Αντιστοίχως, στην περίπτωση του Fiesta ST στο οποίο η ροπή αυξάνεται στα 320 Nm, ο χρόνος επιτάχυνσης από 50-100 χλμ./ώρα με τέταρτη σχέση, μειώνεται κατά 7/10 του δευτερολέπτου, στα 5,7 δευτερόλεπτα.

Ενδεικτικά, σε ό,τι αφορά τις τιμές, η Ford αναφέρει ότι το Focus ST Mountune το οποίο διατίθεται σε ασημί και σε μαύρο χρώμα θα κοστίζει στη Βρετανία 1.225 στερλίνες (περίπου 1.409 ευρώ) στην ασημί εκδοχή και 1.275 στερλίνες (περίπου 1.466 ευρώ) στη μαύρη εκδοχή. Στην περίπτωση του Ford Fiesta ST Mountune το πακέτο αναβάθμισης κοστίζει στη γηραιά αλβιώνα 599 στερλίνες (περίπου 689 ευρώ).

Παράλληλα, όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει η μπλε οβάλ φίρμα οι έμποροι Ford που είναι εξουσιοδοτημένοι για την πώληση προϊόντων της Mountune θα μπορούν να τοποθετήσουν το πακέτο αναβάθμισης σε λιγότερο από 60 λεπτά για το Fiesta ST και σε λιγότερο από 90 λεπτά για το Focus ST.

Επιπλέον όπως τονίζει η Ford τα δύο καλύπτονται πλήρως από ό,τι συνεπάγεται η πλήρης εγγύηση της Ford που ισχύει από την αγορά ενός αυτοκινήτου.

auto.in.gr

Sports in

Η παράδοση που… διχάζει το ελληνικό μπάσκετ (vids)

Ο Παναθηναϊκός θέλει να την διατηρήσει και ο Ολυμπιακός να τη σπάσει...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 07 Μαϊου 2024