Συλλαλητήριο πραγματοποίησε η ΑΔΕΔΥ κόντρα στο πολυνομοσχέδιο
Συλλαλητήριο πραγματοποίησε η ΑΔΕΔΥ το βράδυ της Δευτέρας στο Σύνταγμα ενάντια στη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις στο Δημόσιο εν όψει της συζήτησης και ψήφισης του πολυνομοσχεδίου. Ακολούθησε συναυλία συμπαράστασης στο χώρο της πλατείας Συντάγματος. Κλειστοί παραμένουν οι δρόμοι στο κάτω μέρος της πλατείας (Φιλελλήνων), αλλά διεξάγεται κανονικά η κίνηση στους υπόλοιπους δρόμους. Γενική απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ την Τρίτη.
Συλλαλητήριο πραγματοποίησε η ΑΔΕΔΥ το βράδυ της Δευτέρας στο Σύνταγμα ενάντια στη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις στο Δημόσιο εν όψει της συζήτησης και ψήφισης του πολυνομοσχεδίου.
Ακολούθησε συναυλία συμπαράστασης στο χώρο της πλατείας Συντάγματος, με την εθελοντική συμμετοχή μουσικών σχημάτων και καλλιτεχνών.
Κλειστοί παραμένουν κατά τη διάρκεια της συναυλίας οι δρόμοι στο κάτω μέρος της πλατείας (Φιλελλήνων), αλλά διεξάγεται κανονικά η κίνηση στην οδό Σταδίου και στη Λεωφόρο Αμαλίας, καθώς γίνεται εκτροπή της κυκλοφορίας μέσω της οδού Βασ.Γεωργίου.
Εξαιτίας της συγκέντρωσης το κέντρο παρέμεινε κλειστό, ενώ διεκόπη η λειτουργία των σταθμών του μετρό Μετρό Ευαγγελισμός, Σύνταγμα και Πανεπιστήμιο.
Οι κινητοποιήσεις των συνδικάτων ενάντια στο πολυνομοσχέδιο κορυφώνονται την Τρίτη, με την 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.
Η κεντρική συγκέντρωση των συνδικάτων θα γίνει στις 11 το πρωί στην Πλατεία Κλαυθμώνος
Στο Σύνταγμα στις 7 το βράδυ της Τετάρτης θα πραγματοποιηθεί κοινό συλλαλητήριο ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.
Bασικό αίτημα των κινητοποιήσεων είναι να μη ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο, που, όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ, «αποτελεί ταφόπλακα για το σύνολο των εργαζομένων της χώρας».
Μετά τη διαδικασία υποβολής των Μηχανογραφικών, θα «ανοίξει» ο δρόμος για την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής βάζοντας τέλος στην αγωνία των συνολικά 89.032 υποψηφίων που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59