Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ψυχολογικό μασάζ στους βουλευτές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για το πολυνομοσχέδιο

Ψυχολογικό μασάζ στους βουλευτές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για το πολυνομοσχέδιο

Για μια πολύ δύσκολη πολιτική και κοινωνική μάχη, ετοιμάζεται η δικομματική κυβέρνηση που εισέρχεται σε ένα τριήμερο «φωτιά» με τα συνδικάτα, τους εν αναμονή απολυμένους δημοσίους υπαλλήλους και τους δημάρχους να είναι επί ποδός πολέμου. Εν όψει της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, την Τετάρτη, στα κόμματα της συγκυβέρνησης βρίσκεται σε εξέλιξη ψυχολογικό μασάζ στους βουλευτές, προκειμένου να αποφευχθούν οι διαρροές.

Για μια πολύ δύσκολη πολιτική και κοινωνική μάχη, ετοιμάζεται η δικομματική κυβέρνηση που εισέρχεται σε ένα τριήμερο «φωτιά» με τα συνδικάτα, τους εν αναμονή απολυμένους δημοσίους υπαλλήλους και τους δημάρχους να είναι επί ποδός πολέμου. Εν όψει της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, στα κόμματα της συγκυβέρνησης βρίσκεται σε εξέλιξη ψυχολογικό μασάζ στους βουλευτές, προκειμένου να αποφευχθούν οι διαρροές.

Η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών, αποτελεί για τον πρωθυπουργόΑντ. Σαμαράκαι τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλο, ένα κρίσιμο πολιτικό στοίχημα που πρέπει να κερδίσουν.

Από την εξέλιξη της ονομαστικής ψηφοφορίας που αναμένεται να διεξαχθεί αργά το βράδυ της Τετάρτης, κρίνονται πολλά για τον δικομματικό κυβερνητικό συνασπισμό που θα αναμετρηθεί, τόσο με τον εαυτό του, όσο και με την κοινωνία και με σκληρά συνδικάτα.

Η πίεση που ασκείται στην κυβέρνηση είναι έντονη από πολλές πλευρές, αλλά από το Μέγαρο Μαξίμου διαμηνύουν ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο υποχώρησης, αν και δεν αποκλείονται ορισμένες βελτιωτικές κινήσεις (το προανήγγειλε ο κ. Βενιζέλος με το άρθρο του στο Βήμα της Κυριακής) την ύστατη στιγμή που όμως δεν θα αλλάζουν τον πυρήνα του πολυνομοσχεδίου.

Παρά τις επιμέρους ενστάσεις και παρατηρήσεις αρκετών βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και του κλίματος αμφισβήτησης του πολυνομοσχεδίου σε κοινωνικό πεδίο, οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος εμφανίζονται αποφασισμένοι να προχωρήσουν και εκτιμούν ότι οι αντιδράσεις δεν θα λάβουν ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Για να καμφθούν οι όποιες αντιστάσεις υπάρχουν από βουλευτές της ΝΔ έχει προγραμματισθεί για το πρωί της Δευτέρας διευρυμένη σύσκεψη, παρουσία των αρμόδιων υπουργών. Στα γραφεία της ΝΔ, θα βρεθούν οι υπουργοί Εσωτερικών, Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Υγείας και Δικαιοσύνης, οι Γ.Μιχελάκης, Κυρ.Μητσοτάκης, Αδ.Γεωργιάδης και Χαρ.Αθανασίου, οι οποίοι θα παρουσιάσουν τα νέα μέτρα.

Ανεξάρτητα από τις κυβερνητικές κινήσεις κατευνασμού και μείωσης των αντιδράσεων, το κλίμα παραμένει εξαιρετικά βαρύ και ευμετάβλητο. Και αυτό, διότι η ισχυρή πίεση που ασκεί η κοινωνία οδηγεί βουλευτές σε δεύτερες σκέψεις, καθώς αρκετοί υποστηρίζουν ότι έχει «σφιχτεί το στομάχι» τους από το γεγονός πως από τη μία μέρα στην άλλη, συμπολίτες τους θα βρεθούν στο δρόμο με την ψήφο τους.

Στο πεδίο των Κοινοβουλευτικών Ομάδων το τοπίο δεν είναι και πολύ καθαρό. Στο Μέγαρο Μαξίμου και στην Χαρ. Τρικούπη δεν θεωρούν ότι υπάρχει κίνδυνος να μην ψηφιστούν άρθρα, αλλά δεν μπορεί να αποκλείσουν διαφοροποιήσεις.

«Η διάθεση της πλειονότητας των βουλευτών δεν είναι να καταψηφίσουν το πολυνομοσχέδιο»λένε υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη, αν και δεν παραγνωρίζουν ότι οι βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ είναι αντιμέτωποι με την κοινωνική δυσαρέσκεια.

Σε αυτό το κλίμα δεν πρέπει να περνάει απαρατήρητο το γεγονός ότι πληθαίνουν οι φωνές των κυβερνητικών βουλευτών οι οποίοι πιέζουν για ελάφρυνση των φορολογικών βαρών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024