Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Ο Σνόουντεν «μπορεί να γίνει ο χειρότερος εφιάλτης των ΗΠΑ»

Ο Σνόουντεν «μπορεί να γίνει ο χειρότερος εφιάλτης των ΗΠΑ»

Πληροφορίες που αν αποκαλυφθούν θα είναι «ο χειρότερος εφιάλτης των ΗΠΑ» έχει ο Έντουαρντ Σνόουντεν, όπως λέει ο δημοσιογράφος του Guardian που συνομιλεί μαζί του. «Η αμερικανική κυβέρνηση θα πρέπει καθημερινά να γονατίζει και να προσεύχεται να μη συμβεί τίποτα στον Σνόουντεν, γιατί αν κάτι του συμβεί, όλες οι πληροφορίες θα αποκαλυφθούν» λέει χαρακτηριστικά.

Πληροφορίες που αν αποκαλυφθούν θα είναι «ο χειρότερος εφιάλτης των ΗΠΑ» έχει ο Έντουαρντ Σνόουντεν, όπως λέει ο δημοσιογράφος του Guardian που συνομιλεί μαζί του.

Ο Γκλεν Γκρίνγουολντ, ο δημοσιογράφος που δημοσίευσε πρώτος τις πληροφορίες που του διοχέτευσε ο Σνόουντεν, είπε σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται το Σάββατο ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα πρέπει να είναι προσεκτική στον τρόπο αντιμετώπισης του πρώην τεχνικού συμβούλου των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών.

«Ο Σνόουντεν έχει στην κατοχή του αρκετές πληροφορίες για να βλάψει την αμερικανική κυβέρνηση μέσα σε ένα λεπτό από οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο στο παρελθόν» είπε ο Γκρίνγουολντ στη συνέντευξή του στο Ρίο ντε Τζανέιρο και στην εφημερίδα της Αργεντινής La Nacion.

«Η αμερικανική κυβέρνηση θα πρέπει καθημερινά να γονατίζει και να προσεύχεται να μη συμβεί τίποτα στον Σνόουντεν, γιατί αν κάτι του συμβεί, όλες οι πληροφορίες θα αποκαλυφθούν και θα είναι ο χειρότερος εφιάλτης της» είπε.

Την Τρίτη, ο Γκρίνγουολντ δήλωσε στο Reuters ότι ο Σνόουντεν θα δεχτεί μάλλον την πρόταση για πολιτικό άσυλο από την Βενεζουέλα, μία από τις τρεις χώρες της Λατινικής Αμερικής που προσφέρθηκαν να του χορηγήσουν πολιτικό άσυλο.

Ο δημοσιογράφος είπε ακόμη στη συνέντευξή του στην La Nacion ότι τα έγγραφα τα οποία ο Σνόουντεν έχει στη διάθεσή του για διαφορετικά σημεία του κόσμου περιγράφουν λεπτομερώς ποιά αμερικανικά προγράμματα παρακολούθησης καταγράφουν τις μεταδόσεις στη Λατινική Αμερική και πώς λειτουργούν.

«Ενας τρόπος για να υποκλέψεις τις επικοινωνίες είναι μέσω μίας εταιρείας τηλεφωνίας στις ΗΠΑ που έχει συμβόλαια με εταιρείες τηλεπικοινωνιών στις περισσότερες χώρες της Λατινικής Αμερικής» είπε ο Γκρίνγουολντ χωρίς να διευκρινίσει σε ποιά εταιρεία αναφέρεται.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

inSports

Φοβερός Εμμανουήλ Καραλής και 5,82 μ. στο Fly Athens

Ακόμη ένας σπουδαίος αγώνας από τον Εμμανουήλ Καραλή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024