Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πανελλαδική κινητοποίηση με κορναρίσματα διοργανώνουν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ

Πανελλαδική κινητοποίηση με κορναρίσματα διοργανώνουν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ

Σε συγκέντρωση με αυτοκίνητα και μηχανάκια έξω από τις κατά τόπους εγκαταστάσεις της ΕΡΤ και κορναρίσματα καλούν τους πολίτες οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, αντιδρώντας στη λειτουργία της ΔΤ (Ελληνική Δημόσια Τηλεόραση). «Κορνάρουμε μέχρι να μας ακούσουν» είναι το σύνθημα και το ραντεβού έχει οριστεί για σήμερα, Παρασκευή, στις 20:00. Την ίδια ώρα, πληθαίνουν οι αντιδράσεις δημιουργών για τη μετάδοση έργων τους από τη ΔΤ.

Σε συγκέντρωση με αυτοκίνητα και μηχανάκια έξω από τις κατά τόπους εγκαταστάσεις της ΕΡΤ και κορναρίσματα καλούν τους πολίτες οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, αντιδρώντας στη λειτουργία της ΔΤ (Ελληνική Δημόσια Τηλεόραση) και την επί της αρχής ψήφιση του νομοσχεδίου για την ΝΕΡΙΤ.

«Κορνάρουμε μέχρι να μας ακούσουν» είναι το σύνθημα και το ραντεβού έχει οριστεί για σήμερα, Παρασκευή, στις 20:00.

Την ίδια ώρα, πληθαίνουν οι αντιδράσεις δημιουργών για τη μετάδοση των έργων τους από τη ΔΤ.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή τους, οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ αναφέρουν: «Την Παρασκευή 12/7 στις 20:00 όλοι μας, όπου και να βρισκόμαστε, κατευθυνόμαστε στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ, ανά την Ελλάδα, κορνάροντας. Για ένα μήνα η συγκυβέρνηση προσπαθεί να επιβάλλει σκοταδισμό και φίμωση. Ταυτόχρονα συκοφαντεί τους εργαζόμενους και τον αγώνα τους από τα «φίλια» μέσα ενημέρωσης.

»Οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ συνεχίζουν να παράγουν ενημέρωση, πολιτισμό και ψυχαγωγία. Ταυτόχρονα δεν εγκαταλείπουν τον αγώνα και μαζί με συναδέλφους από άλλους εργασιακούς χώρους, απλούς πολίτες και συνδικαλιστικές οργανώσεις διαδήλωσαν έξω από τις εγκαταστάσεις του TVE, της εταιρίας των καναλαρχών. Ο αγώνας θα συνεχιστεί, μέχρι να ανατραπεί η μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης που καταλύει κάθε κοινωνική δομή και οδηγεί τους πολίτες σε απόγνωση. Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ συμμετέχουμε σε αυτό τον αγώνα, με όλες μας τις δυνάμεις».

Την ώρα που η ΔΤ συνεχίζει μέσω των ψηφιακών συχνοτήτων της δημόσιας τηλεόρασης να μεταδίδει ταινίες, σειρές, ντοκιμαντέρ και για ορισμένες ώρες ειδήσεις σε τίτλους που περνούν στο κάτω μέρος της οθόνης (κρόουλ), οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ παραμένουν στις θέσεις τους, παράγοντας πρόγραμμα που μεταδίδεται στο blog ertopen.com.

Χθες, οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από τα ιδιωτικά στούντιο από όπου εκπέμπει η ΔΤ, κρατώντας πανό που έγραφαν «Η τηλεπειρατία δεν θα περάσει».

Δημιουργοί κατά ΔΤ

Μετά τον σκηνοθέτη Ρ.Μανθούλη, ο οποίος αντέδρασε έντονα στην προβολή της ταινίας του «Η Κυρία Δήμαρχος» στα «εγκαίνια» της ΔΤ, τη σκυτάλη πήραν οι δημιουργοί της σειράς «Κάπτεν Σβούρας».

Τόσο ο κ. Μανθούλης, όσο και οι σκηνοθέτις Κλεώνη Φλέσσα και ο μουσικός Ηρακλής Πασχαλίδης προαναγγέλλουν προσφυγή στη Δικαιοσύνη για μετάδοση του έργου τους χωρίς την άδειά τους.

Η ανακοίνωση των δημιουργών του «Κάπτεν Σβούρα» αναφέρουν:

«Σήμερα στις 10-7-2013 με έκπληξη πληροφορηθήκαμε πως η σειρά ΚΑΠΕΤΑΝ ΣΒΟΥΡΑΣ που υπογράψαμε ως σκηνοθέτις και μουσικός αντίστοιχα το 1986 για την ΕΡΤ, παίχτηκε παράνομα και με πλήρη άγνοιά μας στο κανάλι (Ε)ΔΤ.

»Η ενέργεια αυτή είναι πλήρως αντίθετη με τη νομοθεσία των πνευματικών δικαιωμάτων την οποία γνωρίζουν οι αρμόδιοι και κάθε παραβίαση της συνιστά βεβαίως αδίκημα.

»Σαν δημιουργοί τόσο εγώ η Κλεώνη Φλέσσα, σκηνοθέτις, όσο και ο Ηρακλής Πασχαλίδης, μουσικός της σειράς, έχουμε νομικό και ηθικό δικαίωμα να αποφασίζουμε την συγκατάθεσή μας για το πού, πότε και πώς θα παρουσιαστεί η δουλειά μας.

»Διαμαρτυρόμαστε γι αυτήν την προσβολή του έργου και της προσωπικότητάς μας και επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμο δικαίωμά μας.

Κλεώνη Φλέσσα, σκηνοθέτις
Ηρακλής Πασχαλίδης, μουσικός».

Υπενθυμίζεται ότι ο Ρ.Μανθούλης που είχε καταγγείλει εξ’αρχής το λουκέτο στην ΕΡΤ είχε αντιδράσει αιχμηρά για την προβολή της ταινίας του «σε κατάπτυστο κανάλι», κάνοντας λόγο για «δυσφήμηση».

Η ανακοίνωσή του κ. Μανθούλη έχει ως εξής:

«Ο Καψής στα νιάτα του, μου ζητούσε ταινίες μου για να ανοίξει σινέ-κλαμπ. Αποφάσισε να το ξεκινήσει επιτέλους με την «Κυρία Δήμαρχο». Στην ΕΔΤ που ψευδίζει την ΕΡΤ. Βλέπετε, θα λέει ο υπουδγός, ιστοδική στιγμή. Αδχίζουμε με ταινία του Μανθούλη που μας βδίζει. Η ταινία μου γίνεται λοιπόν Κυδία Δήμαδχος.

»Δεν μποδώ δυστυχώς να την εμποδίσω ή να την απαγοδεύσω. Μποδώ μόνο να ζητήσω δικαστικώς είκοσι χιλιάδες ευδώ αποζημίωση για τη δυσφήμηση που μου κάνει με το να μεταδίδει την ταινία μου σε κατάπτυσο κανάλι.

»Γιατί όλοι οι Έλληνες μόλις βγει στο κουτί η ταινία θα φτύνουν την οθόνη τους. Ελπίζω αμέσως μετά την Κυδία Δήμαδχο να γίνει και η Κηδεία της Ιεδοδούλου. Δηλαδή της ΕΔΤ».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024